Macron möttes av burop vid besök

Frankrikes impopuläre president Emmanuel Macron möttes av folkmassans burop och avgångskrav vid sitt första officiella framträdande efter undertecknandet av pensionsreformen den gångna helgen.

När Emmanuel Macron besökte en fabrik i staden Selestat i östra Alsace möttes han av skyltar, banderoller och människor som bankade på kastruller i protest mot honom och hans pensionsreform, som höjer pensionsåldern med två år. Många människor ropade ut krav på hans avgång, skriver Reuters.

En man sa till honom att den regering han leder är korrupt och tillade: ”Du kommer att falla snart. Vänta bara”.

I rättvisans namn fanns också några fans på plats som ville ha en selfie med presidenten. Regionen Alsace är förvisso en Macronvänlig del av Frankrike men trots det var mottagandet han fick till största delen fientligt.

Protesterna efter att Macrons pensionsreform godkändes av förvaltningsdomstolen i helgen, och därefter skrevs under av presidenten, har fortsatt.

Macron avfärdar missnöjet

Under fabriksbesöket avfärdade Macron missnöjesyttringarna och sade: ”Pannor hjälper inte Frankrike att gå framåt”, syftandes på kastrullerna som folk bankade på. Han tillade att det inte är möjligt för ett samhälle att bara lyssna på de som ”gör mest väsen av sig”. Han menade att man måste gå vidare och fokusera på annat nu.

Men besöket i Selestat visade att många inte alls är beredda att gå vidare. Inte heller i Paris där en fasadklättrare, känd som Franska Spindelmannen tog sig upp för en 38 våningar hög skyskrapa i protest mot reformen.

– I’m here to tell Emmanuel Macron to come back down to earth … by climbing with no safety net, sade han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. För en svensk låter det ju inte så farligt ….men det är bra att dom protesterar om dom känner för det . Synd att fransmännen inte protesterade lika ursinnigt mot invällningen av araber och svarta.
    Fransmän tänkte sig att dom skulle föra civilisationen till Afrika och att Algeriet skulle bli som Frankrike….
    I stället har man fått det ociviliserade Afrika i Frankrike.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter