Magdalena Andersson konfronteras efter mordet – ”Kamerorna är viktigast”

När ett nytt uppmärksammat mord har ägt rum är politikerna snabba med att fördöma det inträffade och lova att vidta åtgärder, gärna när kameror är på. Politikernas trovärdighet är inte så hög som de själva vill tro. Detta fick Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson uppleva.

Den 39-årige Mikael Janicki mördades framför sin 12-årige son i Skärholmen när han konfronterade ett ungdomsgäng. Dessa kunde inte acceptera att bli tillsagda och sköt honom kallblodigt i huvudet.

Detta har politikerna reagerat på och under torsdagen kom flera uttalanden om hur gängkriminaliteten skulle bekämpas. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson förespråkade att allt som låg i vägen för att bekämpa gängkriminaliteten skulle ”kastas i papperskorgen”.

Anders Ygeman. Foto: Wikipedia/ Joakim Berndes/ CC BY-SA 4.0
Anders Ygeman. Foto: Wikipedia/ Joakim Berndes/ CC BY-SA 4.0

Vill bara fiska röster

Några som passade på att åka ut till Skärholmen var Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Anders Ygeman, partiets  talesperson i socialförsäkrings- och migrationsfrågor. Deras närvaro verkar inte ha varit särskilt uppskattad. En man skällde ut Ygeman för politikernas oförmåga att åtgärda kriminaliteten, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Och ni politiker som har kommit hit, ni har bara kommit hit för att fiska röster, säger mannen till dem.

Andersson prioriterade kamerorna

En annan person som konfronterade politikerna var Mikaels syster, vilket kan ses i en video som publicerats av Aftonbladet. Hon var upprörd över hur politikerna gärna talar till media, dyker upp på minnesmanifestationer när kamerorna är på, framför att tala med de anhöriga.

– Jag önskar att du hade kommit fram till mig istället för att springa direkt till medierna, sade systern till Magdalena Andersson.

Andersson hävdade att hon visste om vilka som var de anhöriga och sade att hon visst skulle ha kommit fram.

– Vi var på din debatt när Adrianas mamma frågade vad ni ska göra åt våldet? Vad hände efter debatten när kamerorna dog? Du kom inte fram till henne, du beklagade ingenting, du visade inga känslor. Det var ett år sedan vi ställde frågan och nu är min bror död, sade systern, syftandes på fallet där tolvåriga Adriana dödades i en skottlossning i Norsborg 2022.

Gunnar Strömmer. Foto: Wikipedia/ Tom Samuelsson/ CC BY-SA 4.0 DEE
Gunnar Strömmer. Foto: Wikipedia/ Tom Samuelsson/ CC BY-SA 4.0 DEE

När var det här ett år sedan? Nu är min bror död. Men kamerorna är väl viktigare så jag ska lämna er ifred, avslutade systern, innan hon vände på klacken och gick. Andersson bad då journalisterna att stänga av kamerorna så att de kunde prata avskilt.

”Vänd politikerna ryggen”

Även justitieminister Gunnar Strömmer var på plats och fick ta emot de boendes ilska, rapporterar Dagens Nyheter.

– Varför vänder vi inte ryggen mot våra politiker när de kommer? De vänder ryggen mot oss varje dag! ropade en man när Strömmer dök upp.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Övervakningssamhället finns därför att politiker och andra inte satte
  ned foten redan på sextiotalet. Ett växande övervakningssamhälle
  bidrar mer och mer till en totalitär närvaro. Ett i längden anti-demokratiskt
  och totalitärt samhälle, där människor ska förlita sig på övervakning för
  att kunna leva sina liv. Nu ber man makten om mer övervakning och
  det är precis vad maktinnehavarna vill.

 2. Usch, usch, usch, usch, så osmakligt och ovärdigt! Du ska skämmas Magdalena Andersson! Hör du det; skämmas! Du ska gå ner på dina knän och be de anhöriga och hela det svenska folket om förlåtelse. Du ska erkänna att du är en av de landsförrädare som lagt grunden för detta. Och du ska veta att vi ser dig, vi ser dig och hela din litenhet – och den är inte vacker.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter