Magdalena Andersson – nästa socialdemokrat till globalisteliten

På grund av en socialdemokratisk statsminister har Sverige nu definitivt ställts till förfogande som slagfält i ett eventuellt krig mellan USA och Ryssland. Detta är värt ett pris, anser amerikanska staten och vapenindustrin. Men det finns mer att hämta för Andersson – Björn Rosengren, Göran Persson med flera har visat vägen.

Det är Atlantic Council i Washington, en ”oberoende tankesmedja”, som förlänat Magdalena Andersson ett pris. Anderssson, som aldrig haft ett arbete utanför politiken, erhåller ett okänt penningbelopp från Washington. Ur rapporteringen från Fria Tider framgår inte hur stort beloppet är.

Enligt pressrapporter har Atlantic Council en årsbudget för sina priser som i vart fall överstiger 20 miljoner dollar. Bland de regelbundna bidragsgivarna dominerar olika delar av den amerikanska staten och vapenindustrin samt globala banker och oljebolag, detta enligt Belgiska CADTM.

”Skammens pris”

Det pris som Magdalena Andersson tilldelats har av kritiker kallats ”skammens pris”. Detta bland annat efter att den Argentinske premiärministern Mauricio Macri – som var så hatad att han fick fly landet till USA – erhöll priset som belöning för långtgående eftergifter till bankorganisationen International Monetary Fund, som tjänstgör som skuggregering i ett stort antal länder.

En annan incident som fick efterspel i alternativmedia var när Gabons dåvarande president, Ali Bongo Ondimba blev nominerad till priset av oklara anledningar. Stiftelsens ordförande, Fredrik Kempe, uttalar sig om saken i tidningen Foreign Policy och förnekar med emfas uttalanden från Human Rights Foundation om att presidenten för det mangan- och oljerika landet skulle belönas enligt den amerikanska ”pay-to-play”-metoden.

Tvärtom har det handlat om Bongos insatser för de vilda djuren till lands och till sjöss, inte minst havssköldpaddorna.

Magdalena mot toppen i WEF – men vem äger vem?

Magdalena Andersson är sedan tidigare väl insatt i den globalistiska påverksansoperationen WEF där hon tjänstgör som ”Agenda Contributor”.

Enligt Fria Tider är Atlantic Council en frontorganisation för Nato – men med tanke på de många bindningarna mellan Atlantic Council, finanseliten, WEF, Nato med flera, frågar sig bedömare om det inte istället är Nato som är en frontorganisation för Atlantic Council. Vid tidigare prisutdelningar har prisen överräckts av ingen mindre än WEF:s ordförande Klaus Schwab.

Rosengren pionjär inom pay-to-play

Att svenska sjuklöverpolitiker ser den politiska karriären som ett trappsteg till mer lönsamma och ännu mindre arbetskrävande engagemang är välkänt. Redan 2016 publicerade den kommunistiska tidningen Riktpunkt en lista på ”sossar” som bytt försörjare från staten till finanseliten.

Faksimil hemtrevligt.se

Mest känd är förmodligen den före detta näringsministern Björn Rosengren som gärna uppträder som kändis och regelbundet meddelar att han inte ”skäms för sina miljoner” – tidningen Hemtrevligt rapporterade.

Den postpolitiska karriären började i hans fall med ett engagemang utan arbetsuppgifter hos Kinnevik, bara något år efter att han låtit Sveaskog, ett statligt bolag som egentligen har som uppgift att avyttra statens stora skogsinnehav, investera i skog som just Kinnevik gärna ville bli av med av likviditetsskäl.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter