Magdalena Andersson vill tysta SD

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson vill inte vara sämre än statsminister Ulf Kristersson och vill själv inskränka yttrandefriheten för bland annat Sverigedemokraterna.

Inför det säkerhetsmöte som statsminister Ulf Kristersson sammankallade till under tisdagen, följt av den pressträff där han angrep yttrandefriheten, kom Socialdemokraternas (S) partiledare Magdalena Andersson med kravet att Sverigedemokraterna (SD) skulle stängas ute från säkerhetssamtal. I en intervju med Svenska Dagbladet kritiserar hon Kristersson för att han regerar med stöd från SD och anser att de inte är lämpade att samarbeta med i säkerhetspolitiska frågor.

Vill att svenskar håller tyst

Richard Jomshof
Richard Jomshof. Foto: Wikipedia/ Poltikerveckan Almedalen

Anledningen ska vara justitieutskottets ordförande och rättspolitiske talesperson för SD, Richard Jomshofs uttalande att man skulle ”bränna hundra koraner till”, vilket Frihetsnytt rapporterade om. I en intervju med Sveriges Radio P1 hävdade Andersson att uttalandet var en uppmaning till bokbål och det var ”fruktansvärt” att uttalandet gjordes när de övriga politikerna desperat vill lugna ned stämningen för att kunna få in Sverige i krigsalliansen Nato.

Vad Andersson däremot inte tog upp var att Jomshofs uttalande var en reaktion på de aggressiva attacker som riktats mot Sverige från den muslimska världen, efter att Rasmus Paludan eldat upp en koran utanför den turkiska ambassaden.

Vad Jomshof menade var att om utländska aktörer försökte tysta svensk yttrandefrihet, så skulle man ta i med ännu större yttringar, för att visa att man inte böjer sig. Vidare betonade han i en intervju med Dagens Industri att han själv inte skulle elda hundra koraner, men att han håller fast vid principen.

På knappt ett dygn har ledarna för två av Sveriges största partier, varav en är självaste statsministern, krävt att svenskarna ska censurera sig själva, med hänvisning till att vissa yttranden är för ”känsliga” och ”olämpliga” för andra länder.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter