Magdalena och Nooshi hycklar som aldrig förr

Efter att PM Nilsson har påkommits med tjuvfiske har Magdalena Andersson (S) och Nooshi Dadgostar (V) krävt hans avgång. När Muharrem Demirok föreslås bli ny centerledare var det tyst trots misshandelsdom i bagaget.

Peter Magnus Nilsson (PM Nilsson) är statssekreterare till statsminster Ulf Kristersson, en post han haft sedan oktober 2022.

Tidigare i veckan uppdagades det att PM Nilsson hade tjuvfiskat ål 2021. Vidare har det rapporterats om att PM Nilsson ska ha ljugit för polisen gällande sin inblandning. Han ska dock, enligt egen utsago, ha ringt polisen efteråt och erkänt för polisen att han ljög och erkänt sitt brott.

Magdalena och Nooshi kräver att PM Nilsson avgår

När nyheten kom ut under veckan började Socialdemokraterna med Magdalena Andersson i spetsen att kräva hans avgång. Andersson kallar det hela ”ytterst olämpligt”.

– Det här är inget som hände för 20 år sedan eller när han var ung kille, utan det har hänt nu när han är en vuxen man och statssekreterare hos statsministern, säger Andersson.

Nu stämmer även vänsterpartiets partiledare, Nooshi Dadgostar, in i avgångskraven.

– Statsministern kan inte ha kvar en statssekreterare som ljuger för polisen och uppenbarligen inte anser att lagen gäller lika för alla, skriver Dadgostar på Twitter.

Inga tidningsrubriker när Demirok föreslogs till ny centerledare

När valberedningen i Centerpartiet föreslog Muharrem Demirok att bli ny partiledare var det tyst från Andersson och Dadgostar. Denne kandidat har två misshandelsdomar bakom sig och har lovat att fortsätta linjen att vägra samarbeta med Sverigedemokraterna.

Demiroks bagage är enligt många mycket ”värre” än PM Nilssons olovliga ålfiske, trots det uteblir protesterna. På sociala medier anser många att Anderssons och Dadgostar är hycklare efter avgångskraven.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter