Magnussons storseger! Första världscupssegern

Svenskan Anna Magnusson vann överlägset och tog sin första seger i världscupen. På andraplats fanns ytterligare en svensk tjej.

Idag, fredag den 16 december, avgjordes sprinten och på prisfallen stod två svenska tjejer; Anna Magnusson som vann och Linn Persson som kom tvåa. De båda tjejerna har kämpat länge och att det skulle gå så här bra hade inte Magnusson räknat med.

– Jag är ganska chockad och lite rörd. Jag trodde verkligen inte det här, förra veckan kändes det som att topp sex var inom räckhåll men att det skulle bli såhär bra trodde jag verkligen inte, säger Anna Magnusson till SVT.

I tävlingen utmärkte sig Magnusson och när hon skulle skjuta satte hon alla fem skott direkt båda gångerna. Detta gav Magnusson en stor ledning och när tvåan kommer in i mål är det lagkamraten Linn Persson 12,8 sekunder efter.

– Det är fantastiskt, så himla roligt. Jag såg att Anna låg i täten och tänkte ”shit, i dag går det bra”, säger Linn Persson till SVT.

Linn Persson gjorde sin karriärs bästa tävling när hon kom tvåa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter