Makthavarna du aldrig valde

Makthavarna du aldrig valde – Dokumentär om den globala finanseliten

Den globala finanseliten påverkar samhället genom plattformar som World Economic Forum och Bilderberggruppen. I den här dokumentären av Jonas Nilsson får vi se hur den påverkan går till i praktiken.

Dokumentären är en produktion av Palaestra Media och blottlägger de maktförhållanden som verkar bortom partipolitik och allmänna val. Många föreställer sig att storföretag och finansinstitut är självständiga enheter som konkurrerar med varandra på en fri marknad. Detta har inte varit fallet sedan mitten av 1800-talet.

Redan vid förra sekelskiftet hade den fria konkurrensen ersatts av ett system med karteller och truster, där företag slog sig samman för att kontrollera hela branscher och med tiden hela samhället. Den finansiella makten blir således större än den politiska, vilket gör finanseliten till makthavarna du aldrig valde. Efter ett drygt århundrade med världskrigen, globala konflikter, ett antal omfattande finanskriser, pandemier och politiska kupper så har denna lilla klick av gigantiska kapitalister nu total dominans över den vanliga människans liv. Dessa är makthavarna du aldrig valde!

I dag har koncentrationen av kapital gått så långt att våra dolda makthavare på goda grunder kan påstås vara just de fondförvaltningsbolag som kontrollerar allt från banker, till vapenindustri, kommersiella varumärken till massmedia- och IT-jättar. Dessa branscher ägs till största delen av fondbolagen State Street Group, Vanguard Group, FMR (Fidelity Management and Research) och BlackRock. Men om dessa mäktiga intressen nu redan äger storföretagen – vad vill de?

Dokumentären ’Makthavarna du aldrig valde’ följer World Economic Forums egna avslöjanden, vad som kommer att förändra vårt sätt att leva i det som WEF-chefen Klaus Schwab kallar ”Den stora återställningen”. Allt detta passar in i en agenda som har planerats i årtionden av finanseliten och de bekanta fondbolagen som David Rockefeller kallade ”en världsregering”.

Vem är Jonas Nilsson?

Jonas Nilsson är författare, dokumentärfilmare och har en kandidatexamen i statsvetenskap från Försvarshögskolan. Bland annat har han författat boken ”När migration blir konflikt – politisk gruppdynamik”, som finns att köpa här.

Dokumentärer av Jonas:

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter