tisdag, 27 september, 2022

Malmö-kriminella döms till sammanlagt 100 års fängelse i Spanien

Nu har tre gängkriminella från Malmö dömts till sammanlagt över hundra års fängelse för bombdåd i Spanien. Ett samarbete mellan svensk och spansk polis ledde till omfattande fängelsestraff för personerna, som uppges vara ledande profiler inom kriminella grupperingar i Malmö.

De tre männen dömdes för två bombdåd i Spanien som utfördes i slutet av oktober 2018, och förövarna döms till 30 års fängelse vardera. Ingen person skadades under sprängningarna, som sägs vara uppgörelser kriminella kretsar emellan. En av de dömda männen är även aktuell i en utredning angående två mord som begicks i Spanien.

Peter Andersson, som är chef för polisens aktionsgruppsektion i syd, säger att de kriminella nätverken arbetar internationellt och att polisen måste göra detsamma för att kunna lösa de allvarliga brotten. Trion som dömdes för bombdåden i Spanien har varit aktuella i flera utredningar kring dödligt våld i Malmö, och polisen säger att det är en ”stor framgång” att de inte länge kan driva på våldsspiralen i den svenska staden.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar