Manifestation och mässa för yttrandefrihet

Den 20 augusti i Stockholm kommer det hållas både en stor manifestation och en Bokmässa för det fria ordet.

Man skulle kunna säga att vi lever i en illusion av demokrati, en så kallad skendemokrati. Vi får rösta vart fjärde år men om vi ska vara helt ärliga, hur inkluderade känner vi oss egentligen i de beslut som sedan fattas av våra befintliga politiker, undrar Frihetsrörelsens Emilia Ögell.

det är genom nyfikenhet för oliktänkande som vi kan hitta en förståelse för varandra

Emilia Ögell

Vad innebär yttrandefrihet egentligen?

För mig innebär det att jag har frihet att framföra mina åsikter och min syn på saker utan censur eller begränsningar. Detta är något som jag och många andra upplever att vi inte har kunnat göra under de senaste 1,5 åren och vissa har upplevt detta mycket längre tid än så.

Censurerad på många plattformar

Personligen finns det nog inte en enda medieplattform som jag inte blivit censurerad på. Det beror på att jag framfört åsikter gällande den så kallade pandemin och den pågående vaccinkampanjen, som avviker från vad som förmedlats ut till oss från etablissemanget. 

Olika åsikter är faktiskt okej

Det är okej att ha en åsikt. Det är också okej att inte hålla med om någon annans åsikt. Men det är inte okej för mig att håna eller tysta någon annan för att de inte tycker om du. 

Alla röster ska få höras och det är genom nyfikenhet för oliktänkande som vi kan hitta en förståelse för varandra och kanske även lära oss något nytt.

Vi lever i en demokratur

Många tillsammans med mig skulle nog påstå att vi i Sverige idag lever i en demokratur. En demokratur är när man har allmänna fria val samt åsiktsfrihet formellt, men politiken och median styrs av etablissemanget som bestämmer vilka åsikter, vilken fakta och vilka nyheter som får ta plats på de stora plattformarna ut mot folket. Detta leder såklart till att folket lever i den verklighet som skapas för dem, oavsett om den är sann eller ej. 

Bara döda fiskar följer strömmen

Att ha en egen åsikt eller att ifrågasätta saker är inte alltid populärt. Ibland behöver man till och med gå utanför sin trygghetszon, och det är precis det vi behöver göra för att vara sanna mot oss själva. Det finns ett ordspråk jag tycker är väldigt passande gällande detta ämne och det lyder såhär: ”Bara döda fiskar följer strömmen”.

Låt oss mötas på mässan och manifestationen den 20 augusti!

Den 20 augusti på Svenska Bok- & Mediemässan, klockan 11.00-18.00, har du chansen, tillsammans med mig och många andra, att träffa flera hundra människor som värderar och står upp för yttrandefrihet och demokrati. 

Människor som sätter ner foten mot det kontrollsamhälle vi alltmer går emot, där vi blir tillsagda hur vi ska tänka, hur vi ska tycka och vad vi tillåts göra. Efter mässan kommer vi även hålla en Manifestation där vi tillsammans går en fredlig marsch genom Stockholms centrala gator och visar att mänskliga rättigheter och yttrandefrihet är viktigt för oss. 

Genom att inte låta oss tystas inspirerar vi andra till att våga använda sin röst. 

Jag hoppas att vi ses där,

Enade för frihet!

Anmälan till manifestationen: 
https://facebook.com/events/s/sta-upp-for-yttrandefrihet/1060739074553710/

Skribent: Emilia Ögell

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter