torsdag, 6 oktober, 2022

Massmediala storsatsningen CNN+ läggs ned efter totalflopp

Streamingtjänsten CNN+ stängs av den 30 april – en månad efter lansering

Den amerikanska mediejätten CNN lanserade i början av april sin nya storsatsning: streamingtjänsten CNN+. Inom branschen och särskilt inom företaget blåstes projektet upp som en av de stora milstolparna i mediebolagets historia. Nu meddelar koncernledningen att den nya streamingtjänsten kommer att stängas den 30 april, bara en månad efter lanseringen.

Nedstängningen har sin bakgrund i en pågående ägarkoncentration inom den massmediala sfären, där CNN:s tidigare moderbolag, WarnerMedia samman med Discovery och bildade Warner Bros Discovery. Detta ”nya” mediebolag säger själva att de startar i uppförsbacke, eftersom den nya koncernen sitter med miljarderskulder, sjunkande aktiekurserer och allt färre tittare. Cheferna är därför under hård press att hitta sätt att spara in 3 miljarder dollar i besparingar.

Den tillträdande CNN-VD:n Chris Licht meddelade sin personal om beslutet vid ett möte på torsdagseftermiddagen. Licht uppges ha sagt rakt ut till anställda att de har försatts i en ”unikt skitig situation” och samtidigt varslat om hundratals uppsägningar. En CNN+-anställd beskriver känslan bland personalen som ”total chock som förvandlades till förtvivlan.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

CNN stäms av Trump på miljardsumma

00:05:04

Nyhetssändning 8 september