Mat och elkostnaderna rusar – så förbereder du dig inför vintern

Matpriserna har stigit med minst 20 procent och elpriserna har dubblerats, skriver konsumentverket i ett pressmeddelande.

Varje år tar Konsumentverket fram en prognos för hushållens kostnader för det kommande året. Kostnaderna gäller bland annat mat, el, hygienartiklar, kläder och skor.

Vi ser en mycket kraftig kostnadsökning för hushållen sedan förra årets beräkning. Främst är det livsmedel och el som ökar i våra beräkningar, maten med runt 20 procent och elen nästan med 100 procent, kommenterar Kristina Difs som är handläggare på Konsumentverket.

Bästa tipsen: Så klarar du vintern

Många svenskar är oroliga för inte ha råd att betala sina elräkningar under vintern. FrihetsNytt har skrivit flera artiklar om hur du och din familj kan spara stora summor pengar på att dra ner era elkostnader, samt hur ni på bästa sätt klarar er igenom ett längre strömavbrott.

Planera för matbrist

I dagens moderna matvarubutiker räcker det med att det blir ett längre strömavbrott eller att någon annan kris uppstår som hindrar mattransporterna för att butikernas hyllor ska gapa tomma efter bara några dagar. Detta ställer högre krav på att det individuella hushållet har beredskap med mat hemma. Detta är även bra att tänka på då matpriserna fortsätter stiga. Prenumerera på Frihetsnytt för att få reda på hur du bäst hanterar en sådan situation.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter