Max Winter: Revolution för natur och framtid utan transhumanism

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det djupa samtalet – Max Winter om transhumanism och olika kampmetoder

Transhumanismen har kopplingar till World Economic Forum och författaren Yuval Harari som skrivit om att det inte ska finnas någon fri vilja. Max säger att man kan fråga sig varför detta händer just nu och att det är en fråga om antingen liv eller antiliv. Det finns olika kampmetoder för alla de som kämpar för ett bättre liv, Max berättar om 4 olika. Transhumanism har en stark koppling till artificiell intelligens, men vad är det egentligen?

Vi som arbetar för det goda vill göra människan gott så den får leva och må bra medan de på andra sidan vill kontrollera och artificiell intelligens (AI) är ett exempel på det, säger Max.

Tekniken är förstås väldigt bra men idag används den för att locka oss via mobiltelefoner, nätpornografi, Netflix med mera. Detta ger dopaminkickar och vi vill ha mer av den. Den framställs som alltigenom attraktiv och vi blir inte uppmärksammade på farorna, tycker Max. Man måste sätta en gräns på användandet så det är bara till vår fördel. Det är samma sak med AI och transhumanism – den ska användas för att gynna oss. Man måste nog lära människor att använda teknologin till sin fördel, istället för att bli fångar av den, säger Max.

Framtiden ska vara baserad på naturen, inte transhumanismen

Jag tycker att det framtida samhället ska vara baserat på naturen i kombination med teknologin, det är det viktigaste för det är så högutvecklade samhällen ska se ut. Om vi grundar oss i naturen och hittar intelligensen där – natural law, universella principer – hur saker egentligen fungerar, då kan vi sen använda teknologin i andra hand. Teknokraterna vill ju skapa en värld där naturen inte längre finns kvar och det är där vi har obalansen, säger Max. AI kommer aldrig kunna jämföras med den skapelse där vi lever. Något har skapat den här jorden och den intelligensen måste vara högre än vad vi kan skapa med våra händer. Vi tappar bort den andliga aspekten av det hela då.

Vi lever ju inte efter våra kroppar idag, vi lever onaturligt, vilket resulterar i sjukdomar och kroniska tillstånd som det påstås att vissa har. Jag har själv hållit på med ”Bio Hacking” inom mitt arbete med hälsa och det gör att man kan ta kontroll över sin biologi, men jag använder naturliga medel inte syntetiska. Det finns ju också en annan form av ”Bio Hacking” som har kopplingar till transhumanism där man agerar på syntetisk väg med inopererade chip och liknande. Den här ringen jag har på mig till exempel, den mäter min sömn, min puls, hur många steg jag tar och via en app kan jag sen se resultatet av min hälsa, berättar Max. Och detta är ju positivt för mig men om man tar datan och använder den i negativt syfte då är det en annan sak.

Det är en revolution för
framtiden vi ska göra

Max Winter

4 olika kampmetoder, utdrag från intervjun med Max Winter

Aktivismen

Det var i samband med Tusenmannamarschen (se film från marschen här) som jag började förstå och intressera mig för vikten av demonstrationer och aktivism. Jag insåg att vi måste bli många som protesterar mot problemen i världen och skapa en folkrörelse. Aktivism på gatan är ju där det hela börjar sen kan det tas in den parlamentariska vägen. Det viktiga är ju att visa att vi är många och att ge varandra hopp. Aktivismen är ett av de viktigaste verktygen och att visa att vi är många är det finanseliten är allra mest rädda för.

Plattformarna

Jag tror att plattformarna kommer att bli avgörande för framtiden och precis som med aktivismen så handlar det om att nå enighet och komma samman. Hur kan Frihetsrörelsen skapa ett internationellt nätverk och bli starkare på så sätt. Kanske en nordisk frihetsrörelse så plattformar kommer göra så att vi kommer ur det här på rätt sätt. Många människor har mycket kompetens som behöver tillvaratas och då kan plattformarna vara till hjälp.

Varför tror du att så få människor skapar sina egna plattformar som inte styrs av finanseliten, såsom fackföreningar, djurrättsrörelser, konstmässor med mera?

Det är svårt att jobba emot dessa giganter men det kan också vara så att man går in i en offerroll, men när man är lösningsorienterad då skapar man saker istället. Men det kommer små initiativ hela tiden. Finansiellt är vi ju som David mot Goliat så vi måste utnyttja resurserna optimalt.

Vi har ju arrangerat festivaler, fester och föreläsningar för att skapa sammanhang där folk knyter kontakter och det blir som en egen tillväxt i sin egen riktning, så det är verkligen viktigt att bygga nätverk.

Politiken

Parlamentarismen är jag lite skeptisk till men jag har engagerat mig för jag tror det fyller en funktion som en revolution för framtiden. Den nya folkrörelsen ser inte likadan ut som den stora gruppen arbetarklass som vänstern samlade för 100 år sedan. Med den enorma kategorisering och splittring vi ser idag blir det svårt att skapa en stor folkrörelse, däremot tror jag att framtidens folk kommer välja en annan väg än den teknokratiska agendan och det är de man ska jobba för. Redan från början när jag engagerade mig emot vaccinpass och restriktioner så var jag ju politisk även om jag inte förstod det då, berättar Max.

enorm efterfrågan på lösningar,
frihet och rättigheter i framtiden

Max Winter
Kulturkampen

Det är jätteviktigt att få med framförallt unga människor på olika kulturella evenemang. Inför den stora demonstrationen den 22 januari (se film från demonstrationen här) var vi i kontakt med 5 stora artister som såg samma sak som vi såg och de tvekade in i det sista om de skulle våga dyka upp där. De sa själva att det har att göra med ”guilt by association” och rädslan att bli kopplad till någon gruppering som varit på plats och sen bli stämplad av media. Det begränsar oss och vår förmåga att bygga saker inom området kultur. Med tiden, efter revolutionen, kommer unga människor att lockas in i det här förändringsarbetet och kommer inte vara passiva.

Det kommer att vara en enorm efterfrågan på lösningar, frihet och rättigheter i framtiden. Frihetsrörelsen kommer bygga en plattform med både hälsa, media, aktivism, politik, utbildning, kultur och alla andra områden vi måste verka inom. Exempelvis vilka kosttillskott behöver jag för att kunna hantera en toxisk miljö, vilka böcker ska jag läsa för att mentalt ta mig igenom en svår tid, var ska jag placera mina pengar och en mängd andra frågor.

Max uppmaning

Det har varit mycket pessimism den senaste tiden, många människor ser och förstår och ser väldigt mörkt på framtiden och visst kan det vara så men väljer man den negativa vägen och alla problem, då kommer vi aldrig komma ur det här. Då finns det ingen framtid. Vi måste välja en positiv, optimistisk väg framåt. Det är då vi skapar det nya och det bättre och det är meningen att vi ska komma ut det här till slut. Det är förändringen som måste ske för att komma ut i en bättre värld. Den här världen är så korrupt och så förstörd så den måste fallera och då kommer något nytt växa fram istället. Vi går igenom ett enormt paradigmskifte och det kommer vara smärtsamt men ur smärtan kommer något bättre ut. Då måste man ha optimismen och den tydliga visionen framåt, så det är min uppmaning, avslutar Max.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter