Svenskt medaljregn

Svenskorna Hanna Öberg och Linn Persson tog guld respektive silver i dagens etapp av skidskytte-VM. Det är inte första gången då det står fler än en svensk på en prispall detta år.

Det svenska laget fick uppleva ett segerrus under onsdagen när Hanna Öberg tog hem guld i skidskytte-VM. Det skedde på den exakta årsdagen för Öbergs OS-guld i Pyenongchang 2018. Hon kom före Linn Persson med 10 sekunder.

Jag är så himla glad, det är så sjukt häftigt. Jag kan inte göra så mycket bättre än att skjuta fyra nollor och Hanna gör ett kanonrace och det är helt okej att bli slagen av en svensk. Sjukt häftigt att vi kan prestera på den här nivån, säger Linn Persson till SVT Sport.

Persson gjorde inte ett enda misstag utan sköt fullt under hela loppet och belönades med silver. Hanna Öberg bommade en gång men kompenserade genom att vara överlägsen i spåret, så överlägsen att det gav guldet.

Svensk glädje

Hon bara kör på precis som om det vore ett träningspass, det är helt galet! Hon är så grym! säger landslagstränaren Jean-Marc Chabloz i SVT.

Det är otroligt imponerande, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Öberg och Person har delat prispall med varandra i en tidigare etapp av mästerskapet. Det är inte heller enda gången i år som det står två eller tre svenskar på prispallen i skidsport.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter