Mediakoncerner på kollisionskurs – varm eller kall vinter?

Schibsted och Bonnier, som normalt sett är överens om det mesta, har hamnat på kollisionskurs. Enligt Schibsted får vi en kall vinter och enligt Bonnier en varm.

Mikael Luhr, meteorolog på Schibsteds vädersajt Klart, säger att denna vinter kan ta oss tillbaka till hur det var för 30 år sedan. Luhr säger att högtryckens placering på de nordligaste breddgraderna är avgörande för om kung Vinter ger oss en eller flera kalla perioder. Detta rapporteras av koncernkollegan SvD.

Anledningen sägs vara El Nino, dvs havsströmar som dels ger kallare ytvatten i Stilla havet och dels ett tidigt snötäcke i Sibirien. Detta i sin tur ska ledan till att “Polarvirveln” störs och tar med sig kall luft ner norrifrån, har Mikael Luhr lurat ut.

Expressen rapporterar motsatsen – av samma skäl

Tidigare rapporterade FrihetsNytt om Expressens expert Lasse Rydqvist som gav svenskarna hopp i energikristider. Bonniers stora kvällstidning flaggade för en ovanligt varm vinter i år. Rydqvist stödde sig på andra experter som hänvisade till samma Stillahavs-strömmar som Mikael Luhr, men som kom till precis motsatt slutsats.

Putin besviken

Enligt skribenten Malin Hansson är Rysslands president Vladimir Putin, som antas vara en flitig läsare av svensk dagspress, ”besviken” över Expressens väderprognos. ”Enligt analytiker hoppas den ryske presidenten på iskalla vintermånader för att den strypta gasen ska påverka Europa ordentligt”, förklarar den Bonnierägda kvällstidningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter