Medias favoritfråga ratades av väljarna

Den som läser svensk media kan få intrycket av att allt handlar om klimatet, men EU:s väljare är mindre intresserade av frågan. De tycker i stället att frågor som ekonomi och invandring är viktigare. Sverige har fler som intresserar sig för klimatet än andra, vilket kan bero på ständiga mediala kampanjer.

Klimatet får stor uppmärksamhet i media, men vilka frågor bryr sig Europas väljare om?

Ekonomi, invandring och krig

En ny undersökning som Focaldata gjort och som Reuters publicerat visar att ekonomi, migration och invandring är de tre frågor som är viktigast för europeiska väljare. Siffror som ligger väl i linje med att många nationalistiska partier i Europa gick framåt.

På fjärde plats kom att reducera fattigdom och först på femte plats kom klimatet.

Sverige sticker ut

Sverige sticker dock ut som det land som tillsammans med Spanien uppfattar klimatet som avsevärt viktigare. Dock rankas det också här endast på tredje plats.

En förklaring kan vara att klimatet intar en dominerande ställning i svensk media, exempelvis har statliga SVT haft specialsändningar om klimatet. Det kan ses som en strategi för att undvika att ta upp frågor som invandring och kriminalitet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter