Meloni vill ”omdiskutera” EU-fördrag och ge italiensk lag företräde

Giorgia Meloni, Italiens nya premiärminister, vill omförhandla avtal med EU och ändra Italiens konstitution för att ge italiensk lag företräde över EU-lagar.

I ett av sina första tal efter valsegern upprepade Giorgia Meloni sina löften om att Italien inte längre ska vika sig platt för att få pengar som EU delar ut i form av ”återhämtningsbidrag” efter den så kallade covid-pandemin.

Hon har tidigare pekat ut globalismen som Europas huvudfiende och lovat att kämpa mot den nya världsordningen.

Arga påhopp från etablissemangsmedia

Vänsterliberala medier har gått i taket med jämna mellanrum ända sedan Meloni såg ut som en trolig kandidat till posten som premiärminister. Efter valet utmålas hon som fascist, rasist och i största allmänhet en hemsk kvinna av bland andra Natasha Lennard i The Intercept.

Att vara ”rasist” kanske en gång i världen betydde att vilja skada andra folkslag, men numera räcker det med att vilja bevara ditt eget. Lennard får sägas vara representativ då hon framförallt är djupt upprörd över att Giorgia Meloni inte vill att italienarna ska dö ut och ersättas med invandrare från tredje världen:

Hennes partis vita rasistiska plattform är uttryckligen pro-natalistisk och försöker öka de låga födelsetalen för infödda italienare som ett bålverk mot ’etnisk undanträngning’, eller vad fascister här kallar det ’stora folkutbytet’. Melonis högerextrema koalition förväntas införa strängare abortrestriktioner över hela landet. Aborter, som har varit lagliga i Italien sedan 1978, är redan svåra att få göra i många områden, särskilt där Italiens bröder har styrt lokalt.

Samtidigt, i linje med den typiska resursfördelningen i Herrenvolk-demokratier, riktar sig Melonis sociala välfärdsförslag specifikt till italienska familjer, samtidigt som de utesluter invandrare och de utanför gränserna för den heterosexuella cis-familjen. Meloni fortsätter alltså arvet efter vad Ben-Ghiat kallade Mussolinis ’natalistiska besatthet’.”

Nationalister jublar

Konservativa och nationalistiska politiker över hela västvärlden jublar över Melonis seger just därför att hon — även om hon visat sig beredd till viss politisk kohandel och inte tänker eftersträva ett utträde ur EU under de närmaste åren — ändå tycks vara relativt stridbar och ha hjärtat på rätt ställe.

Republikanska politikern Kari Lake, som kandiderar till guvernörsposten i Arizona, säger till den populäre programvärden Tucker Carlson på Fox News att hon inte kunde hitta någon riktig information om Giorgia Meloni när hon först hörde talas om henne.

– Allt var bara ”hon är fascist, hon är rasist, hon är ditten och datten”. Och jag tänkte att oj, det här är någon jag kan relatera till eftersom de gör samma sak mot mig. Och det fick mig att inse att ifall de inte kallar dig alla dessa skällsord, om de inte angriper dig, då representerar du förmodligen inte folket i ditt land på riktigt.

Mussolini var en bra politiker”

Som ung, radikal nationalistledare på 1990-talet kallade Giorgia Meloni faktiskt fascistledaren Benito Mussolini en bra politiker och sade att han ”gjorde allt för Italien”, något som politikerna sedan dess inte har gjort enligt henne.

Huruvida detta är något man ska hålla för eller emot henne 26 år senare får läsaren själv avgöra.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter