Meningslös S-attack mot Ungern

Globalisterna tar till alltmer desperata grepp för att få Ungern att lyda deras agenda. Det senaste som de svenska Socialdemokraterna försöker med är att få Ungern uteslutet ur EU. Ungern viker sig dock inte.
Zoltán Kovács. Foto: X/ Zoltán Kovács
Zoltán Kovács. Foto: X/ Zoltán Kovács

Ungern har under Viktor Orbáns styre visat en stor grad av självständighet emot globalistiska krav om exempelvis invandring och överstatlighet. Sedan man tog över makten 2010 har landet systematiskt försökt att hävda sin suveränitet.

För en mer utförlig beskrivning av detta se Frihetsnytts intervju med den ungerske regeringens utrikespolitiske talesperson Zoltán Kovács.

Socialdemokraterna vill gå ännu längre

Globalisterna har länge använt olika knep för att få Ungern och andra europeiska länder att lyda deras direktiv. Bland annat har EU fryst pengar som egentligen skulle betalas ut till dessa länder.

I en aktuell intervju vill dock Socialdemokraternas förstanamn på EU-listan, Heléne Fritzon,  gå ännu längre. Hon vill införa möjligheten att utesluta medlemsländer som inte är liberala.  Hon säger till Sveriges Radio: ”Vi måste ha i fördraget någon form av exit. […] Man måste ha en möjlighet att utesluta ett land.”

Hon nämner en rad olika kriterier som kan bli aktuella: bland annat stöd till Ukraina och förhållande till akademi och journalister, men också ökade klassklyftor och motsättningar mellan olika grupper.

Ett utsiktslöst förslag

Socialdemokraterna kommer dock få svårt att få igenom sitt förslag. Med tanke på att det för närvarande inte finns någon uteslutningsmekanism i EU skulle det kräva en ändring av Lissabonfördraget, något som kräver enighet mellan EU-länderna. Då Ungern kan lägga in sitt veto är förslaget utsiktslöst. Detta särskilt som landet tidigare stått emot alla liknande påtryckningsförsök.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter