Meta-aktien rasar (ännu mer)

Facebooks ägarbolag Meta fortsätter att gå utför. Under torsdagen rasade aktien 20 procent på några timmar efter att resultatet visat sig sämre än väntat i tredje kvartalet.

Det senaste året har Meta-aktien tappat nästan 70 procent av sitt värde. Det nuvarande raset berodde på ett dåligt resultat i tredje kvartalet och en prognos för fjärde kvartalet som var ”en besvikelse”, uppger Omni.

Facebook har haft en i stort sett obefintlig användartillväxt och stått still på tre miljarder användare som är aktiva minst en gång i månaden. Instagram ökar däremot snabbt och är uppe på två miljarder månatligt aktiva användare — vilket dock inte tycks rädda Meta som äger båda plattformarna.

”Vi står inför utmaningar i närtid vad gäller omsättningen”, skriver Mark Zuckerberg i en kommentar.

Enligt bland andra New York Times beror Metas fall delvis på att Apple, som kontrollerar en stor del av marknaden via Iphone, har infört nya krav på att värna användarnas integritet. Bland annat måste Iphone-användarna nu samtycka till att en app får samla in deras personliga data och sälja den till tredje part, vilket är Facebooks huvudsakliga inkomstkälla.

Metas aktie peakade i september 2021 på nästan 379 dollar. Idag är den värd knappt 100 dollar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter