Microsoft vill ha bönerum på svenska arbetsplatser

Microsoft och Amazon inför woke-kultur och kryperi för främmande religioner i Sverige i takt med att den svenska befolkningen byts ut.

Det är Dagens Industri som under avdelningen ”hållbart näringsliv” lyfter fram den globala IT-gigantens ansträngningar för att göra Sverige mindre svenskt. Varför woke-kultur sorterar under ”hållbarhet” förklaras inte närmare.

För många svenskar i Sverige

På Microsofts svenska filial finns något som kallas kulturgruppen, som startats ”för att höja kunskapen och ta nya initiativ kring mångfald”. I en sådan grupp måste så klart någon ansvara för ”frågor om etnicitet och ras” och denne någon är på Microsoft Ayaz Shukat.

”För honom har prio varit att skapa medvetenhet och förståelse för mångfald och inkludering inom företaget samt att driva frågor kring språkbruk och hur rasism kan manifesteras i vardagen”, förklarar DI.

Enligt Ayaz Shukat är det för många svenskar som blir chefer i Sverige, skriver Dagens Industri – eller det finns ”få utomeuropéer i de svenska chefsleden” som man eufemistiskt omskriver det. Detta innebär att företaget har ”mycket jobb kvar att göra”.

Ayaz Shukat. Foto: LinkedIn

Shukat nöjer sig dock inte med att förändra arbetsmiljön på Microsoft för att tillgodose icke-vitas behov och förhindra att vita människor får chefsposter. Istället ska hela samhället förändras.

– Mitt jobb handlar mycket om att få människor att ta på sig mångfaldslinsen. Men i det stora handlar det om att hela samhället måste förändras.

Även på Amazon

Även på Amazon jobbar man hårt på att förhindra att vita människor gör karriär. På global nivå är andelen vita högre, ju högre upp i chefsleden man kommer, berättar DI. Därför har det hög prioritet att byta ut dem. Nordenchefen Danielle Gorlick säger att ”prio är att öka mångfalden och att ett fortsatt fokus kommer att krävas”.

Även om man försöker ersätta vita chefer med sådana som hör till rätt rasgrupper, tycks det som om man kan lyfta fram HBTQ-personer och eventuellt kvinnor i vissa sammanhang. Globalt finns det 13 olika nätverk inom Amazon, bland annat utifrån vilken etnicitet du tillhör.

Amazons Nordenchef Danielle Gorlick försäkrar dock eventuella kritiker om att deltagande i ”affinitetsnätverken” är ”frivilligt och öppet för allierade” – det vill säga, är du vit och vill främja en viss annan rasgrupp kommer du inte att exkluderas från dess grupp.

Någon grupp för vita människor och deras ”allierade” (det vill säga icke-vita som av någon orsak vill främja vita framför sin egen grupp) finns däremot inte.

Allt mer hatade

Microsofts vd Bill Gates blir mer och mer hatad över hela världen, uppger Reuters. Orsaken sägs bland annat vara Gates agerande under covidkrisen, då han i breda kretsar uppfattas ha slagit mynt av densamma, samtidigt som han uppmanat till onödiga och skadliga vaccinationskampanjer. Gates förmögenhet ökade från cirka 90 miljarder dollar vid krisens början till 134 miljarder dollar i mars 2022.

Amazons vd Jeff Bezos är även han hjärtligt avskydd av folket, inte minst för att han behandlar sina anställda som slavar och precis som andra stenrika amerikaner betalar mindre än 1 procent i skatt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter