Migrationspakten – ”Europa ska inte längre vara Europa”

Trots motstånd från Sverigedemokraterna och europeiska nationalister röstade EU-parlamentet igenom den kritiserade migrationspakten. Tommy Ulmnäs kommenterar pakten.

Under torsdagen röstade EU-parlamentet igenom den nya migrationspakten som ska gälla i EU. Det innebär bland ett nytt system för hur migranter ska fördelas, vilket 420 ledamöter röstade för och 130 röstade mot, rapporterar TT.

Öppnar för tvång

Migrationspakten kan vid en första anblick ses som mer restriktiv, då gränserna ska bli bättre bevakade och fördelningen av migranter ska bygga på frivillighet snarare än tvång. Men i själva verket öppnar systemet för att det ska bli lättare att tvinga nationalistiska länder, som Ungern och Polen att ta emot migranter, vilket Frihetsnytt skrivit om.

Om det inte går att nå en överenskommelse om vem som ska ta emot dessa, kommer länder som tagit emot många de senaste tio åren att få rabatt.

Sverigedemokraterna försökte (SD), under ledning av parlamentsledamoten Charlie Weimers, hindra den nya pakten genom att begära en omröstning med röstprotokoll, för att väljarna ska kunna se hur politikerna röstat.

Juristen, forskaren och författaren Tommy Ulmnäs delar med sig vad pakten innebär.

Se hela intervjun ovan!

Köp Tommys böcker här!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Vad vi behöver är en emigrationspakt ,DVS ; att alla Europeiska länder förbinder sig att hemsända viss % hitvandrade utlänningar .
    Nederländerna har många marokaner ….Sverige har massor av afghaner , zigenare drar omkring okontrollerat i alla länder ,
    Alla länder åläggs att hemsända 10 % årligen….Det vore ju vettigt !!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter