Miljardär investerar i yttrandefriheten

Binances VD Changpeng Zhao har berättat att hans företag investerade 500 miljoner dollar i Elon Musks uppköp av Twitter för att stödja yttrandefriheten.

Changpeng Zhao, allmänt känd som ”CZ”, är grundare och VD för Binance, världens största kryptovalutabörs. Zhao avslöjar nu huvudskälet till varför han väljer att investera 500 miljoner dollar i Elon Musks Twitter-affär

Vid öppningsevenemanget av Europas största teknikkonferens, Web Summit i Lissabon sa Zhao att han ”stöder yttrandefriheten i allra högsta grad” som motiv till varför han investerade i den sociala medieplattformen, rapporterade Reuters.

Zhao, som har över 7 miljoner följare på plattformen, sa att han är ”en flitig Twitteranvändare” och tillade att Binance planerade att vara en långsiktig investerare i företaget för sociala medier.

Zhao nämnde också Twitters betydelse för kryptoindustrin och angav det som en anledning att investera i plattformen. ”Jag vill investera i produkter som är viktiga för vår bransch”, sade han.

Alla vill spendera pengar på yttrandefriheten

Elon Musks köp av Twitter sprider ringar på vattnet och plattformen drar nu till sig fler personer med allt större resurser och inflytande som vill investera i yttrandefriheten, vilket gör att gräsrotsorganisationer och alternativa rörelser kan tillåtas växa.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter