Miljöpartiet har tappat halva väljarstödet

Hade det varit riksdagsval idag hade Miljöpartiet åkt ur riksdagen, enligt Aftonbladet/Demokskops opinionsundersökning.

I höstens riksdagsval klarade Miljöpartiet (MP) att hålla sig kvar i riksdagen, enligt bedömare genom stödröster från Socialdemokraterna (S).

Men hade det varit val idag skulle MP ha åkt ur riksdagen. Enligt Aftonbladet/Demoskops opinionsmätning får partiet 2,4 procent, vilket beskrivs som det sämsta i mätningens historia. Det innebär att 53 procent av väljarna har lämnat partiet sedan valet.

Bedömare, däribland Henrik Jönsson, menar att partiet spelat en stor roll för den rådande energikrisen, tack vare sitt ihärdiga arbete med att stänga ned den svenska kärnkraften.

De har även haft en betydande roll i det mångkulturella kaoset ända sedan 2010, när de ingick en överenskommelse med regeringen Reinfeldt om gratis sjukvård till papperslösa. Asylkaoset 2015 spelade de också en roll i genom att luckra upp systemet och göra det lättare för folk att komma till Sverige och få asyl, enligt partiet självt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter