Miljöpartist bojkottar Pågens limpor – svenskarna köper fler?

De höga energikostnaderna drabbar svenska företag hårt. Ett i raden är storbageriet Pågen – företaget rapporterar femdubblad elkostnad och måste nu höja priserna. Och eftersom bolagets vd uttryckt missnöje över detta uppmanar ledande MP-politiker till bojkott Pågens bröd.

Att en viktig kostnadskomponent som staten ansvarar för stiger i pris med 500% är något som Pågens vd Anders Carlsson Jerndal kallat ”horribelt”. Företagsledaren häpnar över att detta kan hända ”i ett välutvecklat land som Sverige”. Även andra livsmedelsföretag har uttryck sin oro över stundande energikris – men för säkerhets skull anonymt, genom branschorganisationen Livsmedelsföretagen.

Försiktigheten bland övriga livsmedelsföretag blir förståelig när man studerar riksdagsledamoten Lorentz Tovatt:s Twitterflöde. Som straff för att Pågens vd uttryckt missnöje med energipolitiken kallar riksdagsmannen honom för ”riksclown” och uppmanar till bojkott av företagets varor.

Avskummet är Miljöpartiets talesman i ”klimat- och miljöpolitiska” frågor.

Av det begränsade intresset för miljöpartistens Twitterinlägg att döma återstår att se om bojkottuppropet kommer att ha någon effekt – och i så fall i vilken riktning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter