Minister inför undantagstillstånd i Storbritannien

Invandrarminister hotar sätta in soldater som strejkbrytare

När brittiska offentliganställda strejkar mot den brittiska krigsekonomin kommer militären att kallas in för att omintetgöra strejken genom att sköta de strejandes uppgifter. Istället för självreflektion väljer aktuell minister att skylla på Ryssland.

Flera brittiska arbetare kommer att gå ut i strejk i jul, en konsekvens av den usla ekonomin och den försämrade levnadsstandarden för vanligt folk.

Tusentals sjuksköterskor, postarbetare och ambulansförare har meddelat att de kommer att gå ut i strejk i slutet av december. Samtidigt har lärare över hela Skottland redan gått ut i strejk, vilket även kan bli aktuellt för hundratusentals lärare i England och Wales, rapporterar Reuters.

De löner som höjts har inte kunnat täcka för inflationen, medan regeringen menar att ytterligare lönehöjningar i sin tur skulle öka på inflationen.

Militären får täcka upp

Regeringen under premiärminister Rishi Sunak kan komma att begränsa strejkrätten för anställda inom den offentliga sektorn, såsom lärare, brandmän och sjukvårdspersonal, vilket möter kritik från oppositionen.

För att täcka upp andra områden som drabbas av strejkerna kommer militären och andra specialiststyrkor att kallas in, enligt ministern utan portfölj (inget specifikt ansvarsområde), Nadhim Zahawi. Detta innebär att militärer kommer att få köra ambulans och hantera gränskontroller.

Istället för att regeringen reflekterar över vad man har gjort fel, väljer Zahawi att lägga skulden för situationen på Vladimir Putin och Rysslands krig i Ukraina. Enligt Zahawi är det detta som fått energipriserna att skjuta iväg och inflationen att öka.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Maken dog – Elstödet drogs in

PM Nilsson avgår efter skandal!

Stort steg tas för att skydda grundlagen