Ministern varnar för krig – Svaret: ”Ni vill tvinga fram ett krig”

Ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, varnar för att Sverige kan hamna i krig och att alla måste förbereda sig för det. Reaktionerna på uttalandet blev inte vad ministern hade räknat med, utan många pekar ut närmandet till krigsalliansen Nato och att Sverige öppnar upp för amerikansk militär som det stora krigshotet.

Under rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen var det flera politiker som talade om olika försvarsfrågor. En av de som framträdde var ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin (Moderaterna). I sitt anförande, som finns upplagt i textform på X (tidigare Twitter), uppmanar han svenska folket att förbereda sig på en eventuell krigssituation.

Slut på 210 år av fred

För en nation som haft freden som angenäm följeslagare i snart 210 år är tanken på den som en orubblig konstant i tillvaron bekvämt lättillgänglig, sade han bland annat och betonade att han ”ligger sömnlös”, eftersom det går ”för långsamt” att förbereda Sverige på en krigssituation. Sedan 1814 har Sverige inte befunnit sig i krig, vilket är vad ministern syftar på.

Vad han däremot inte tog upp var att Sverige också har varit formellt alliansfritt i 210 år. Detta håller dock på att ändras i och med politikernas hårda arbete för att få in Sverige i krigsalliansen Nato.

Roger Richthoff, tidigare riksdagsman för Sverigedemokraterna och före detta ledamot i riksdagens försvarsutskott, är av en annan uppfattning. Han har tidigare sagt till Frihetsnytt att det är närmandet till Nato och USA, samt att Sverige öppnar upp sitt territorium för utländsk, framförallt amerikansk militär som utgör det stora krigshotet.

De svenska politikerna har heller inte tydligt motsatt sig att förvara kärnvapen på svensk mark, vilket de har fått hård kritik för. Enligt Richthoff är det detta som utgör det största hotet för att göra Sverige till en legitim måltavla vid en attack.

Påståendet står inte oemotsagt

Ministerns anförande mötte snabbt hård kritik. På X är det flera som påtalar att det är ett Natomedlemskap som utgör det stora krigshotet. Det gör bland annat Partiet MoD, som även frågar varför det inte hållits någon offentlig debatt om Natomedlemskapet, samt varför det inte har hållits någon folkomröstning om medlemskapet.

Användaren el filosof skriver att det är Bohlin och hans ministerkollegor som vill tvinga fram ett krig. ”Du med kollegor vill tvinga fram ett krig och kasta över 200 år av fred i sjön” skriver han bland annat.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Vad ger dig, Bohlin, rätt att framföra sådan här total osann skrämselpropaganda!!
  RENT TRAMS!! Det var NATO som tvingade fram denna konflikt!! Att inte inse detta
  vittnar om en makalös historieförfalskning. Det är sådana krigshetsare som Bohlin vi
  Borde vara rädda för!! De är dom som äventyrar vår säkerhet genom sin aggressiva
  krigshets och som fega knähundar springa USA/NATOS ärenden.
  Det är INGEN fullskalig invasion! Det är en SMO vilket framgår av att det är ett civilt
  dödsoffer på 25 militära (Ca 10.000 enl. FN rapport mot ca. 500.000 ukrainare) att jämföra
  med Israel -Gaza som är det omvända, och därför folkmord. Jämför också USAs krig så ser man
  varför det kallas SMO till skillnad mot krig. Men det dyns inte i detta totala propagandakrig..
  Putin och Ryssland hat inte på något sätt hotat Sverige!!! Inte heller övriga Europa för den delen.

 2. Skäms som en hund att forna officerskollegor: 1 tappat förståndet, om ni nu haft något, 2 blivit karriärdyngkåta med en hägrande högre grad i NATO, 3 medvetet sett till att vårt lilla land ödeläggs för att snuskrika globalister tjänar pengar på eviga krig.
  Ni, med familjer och barn kommer att gå under, men det var det väl värt för lite mer skrot på axlarna, i några dagar, innan Ryssland bombar er för att hindra globalistmissiler utplacerade i Sverige att skjutas mot dom. Fullständig galenskap att skaffa oss fiender, för att gynna globalisterna, som själva sitter trygga. Det blir Ukraina 2.0 för oss. Fan ta er!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter