Minnesmanifestationer över vaccinoffren 10 december

Söndagen den 10 december kommer det att anordnas minnestunder runtom i Sverige, samt även Norge, Finland och Tyskland, för de som skadats eller dött av mRNA-vaccinen. Frihetsnytt har talat med arrangörerna av minnesstunderna i Stockholm och Göteborg. I den här artikeln publiceras intervjun med Andreas Sidkvist om manifestationen i Stockholm.

På söndag den 10 december kommer flera minnesmanifestationer att äga rum på flera platser runtom i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Syftet är att uppmärksamma alla de som har skadats eller dött efter att ha tagit mRNA-vaccinet mot covid.

Det är kampanjen Nobel Prize Protest som sammankallar dessa, men de manifestationer som äger rum har organiserats organiskt på sina respektive orter.

Valet av datum har gjorts för att protestera mot Nobelpriset. Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin gick till Katalin Karikó och Drew Weissman, som tagit mRNA-tekniken till vaccinerna. Frihetsnytt har tidigare skrivit om detta.

Minnesmanifestation i Stockholm, den 10 december kl. 18:00

Manifestationen i Stockholm kommer att avgå från Mynttorget i Gamla stan klockan 18:00. Framför Nobelmuséet vid Stortorget kommer man att samla för tal och en tyst minut.

Andreas Sidkvist, partiordförande för Partiet MoD, är en av de som arrangerar manifestationen i Stockholm. Foto: Frihetsnytt
Andreas Sidkvist, partiordförande för Partiet MoD, är en av de som arrangerar manifestationen i Stockholm. Foto: Frihetsnytt

Arrangören och en av initiativtagarna till evenemanget är Andreas Sidkvist, ordförande för Partiet MoD. Frihetsnytt har talat med Sidkvist för en beskrivning av vad som kommer att ske under manifestationen, samt tankarna bakom evenemanget.

Det handlar om att uppmärksamma och hedra minnet av de som har blivit skadade, eller i värsta fall dött, av covidvaccinen. Det är ju 17 miljoner som beräknas ha dött av vaccinen, enligt en studie som har tittat på överdödligheten i 17 länder. Omvandlat globalt innebär statistiken att det är 0,1 procent som har dött av de här sprutorna.

Vi kommer att samlas på Mynttorget klockan 18:00. Vi har med oss ungefär 100 facklor som vi kommer att tända och sen går vi upp till Stortorget, där Nobelmuséet ligger. Där kommer vi att ha själva ceremonin, ljusvakan, där vi tänder ljus, lägger en blomma på en symbolisk kista. Jag och eventuellt några fler kommer att hålla tal. Sen håller vi en tyst minut.

Vi kommer att avsluta manifestationen genom att flytta grejerna till stora fontänen, som var Stockholms nollpunkt en gång i tiden. Den tänkte vi göra om till ett minnesmonument över hela året. Vi kommer uppmuntra folk att lägga blommorna och ljusen där efter att vi är klara.

Sen kan de som vill gå vidare till en pub i närheten, där vi ska lite gravöl, eller vanlig öl om man föredrar det. Då kan folk umgås lite också.

Det högre syftet är att, förutom att protestera mot att Nobelpriset delas ut till de som tagit fram en del av mRNA-tekniken, är att etablera en minnesdag för de som dött eller skadats av vaccinet.

Det kan vara ett lite snyggt sätt att kuppa nobeldagen.

De får skylla sig själva, när de ger priset till någon som har skapat något som orsakat exceptionellt många biverkningar. Det har Läkemedelsverket själva gått ut och sagt redan 2021.

Målet nästa år är att eventuellt flytta minnesstunden till den 8 december, för det var datumet då någon, officiellt, fick covidvaccinet första gången. Då var det en 91-årig kvinna i Storbritannien som fick det. Så då kunde det bli den internationella dagen, tänkte vi.

Sen tänker vi satsa på att göra en alternativ Nobelfest nästa år. Det är väldigt korrekt tydligen, om man nu väljer att ge priset till något som inte verkar fungera eller är säkert. Så vi behöver bygga upp våra egna institutioner och uppmuntra forskare som inte är korrupta. Så en insamling för de skadade och någon slags pris tänker vi oss.

Vi har en väldigt bra grund att stå på och det är personer från 75-80 länder som har skrivit på.

Det kommer att vara manifestationer på andra håll än i Stockholm. Vad kan du berätta om dem?

Det har spritt sig lite organiskt. Vi har en demonstration i Norge, utanför statsministerns bostad i Oslo. Det var de som organiserade ExistWHO i Norge som kommer att hålla i det här. Sen kommer det att vara något i Tyskland, på Königplatz i München som kommer att starta 16:45.

Sen har vi Borås i Sverige som kör igång klockan fem. Sen är det en i Finland, i Jakobstad, Walk for Humanity, mellan 12 och 18. Jag ska maila ut och uppmuntra folk att styra upp såna här ljusvakor.

Frihetsnytt kommer att publicera intervjun med arrangören i Göteborg under fredagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter