Minskad invandring viktigaste frågan för européer – inte klimatet

Att minska invandringen är den viktigaste frågan för européer, visar en omfattande internationell studie. Det är första gången som minskad invandring ses som en mer prioriterad fråga än det så kallade ”klimathotet”. Tyskland sticker ut där hela hälften av de tillfrågade anser att invandringsfrågan är viktigast.

Lagom till EU-valet har tankesmedjan Alliance of democracies publicerat en studie som visar att minskad invandring är en topprioritering för européerna. Var fjärde tillfrågad anser att minskad invandring bör vara en prioriterad regeringsfråga. För två år sedan var det var femte person som var av den åsikten, vilket visar att det blåser stadiga högervindar i Europa och att allt fler personer har tröttnat på massmigration.

Tyskarna särskilt invandringsskeptiska

Det är framför allt tyskarna som har tröttnat på invandringen, skriver tidningen DW. Där anser varannan tillfrågad att minskad invandring bör vara regeringens främsta prioritet.

Tyskarna är trötta på massinvandring. Foto: Pixabay

DW skriver även att oron för så kallade klimatförändringar minskar stadigt i hela Europa – trots domedagspropaganda från media och politikerkåren. I år är det första året som migrationsfrågan anses vara viktigare än frågan om klimatet.

Även när det kommer till klimatoron – eller snarare bristen på klimatoro – sticker tyskarna ut. År 2022 ansåg en tredjedel av tyskarna att klimatet borde vara en prioritet, men nu är det färre än 25 procent som tycker så.

Undersökningen som gjordes var mycket omfattande och genomfördes i hela 53 länder.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter