Minskad yttrandefrihet med Moderaterna i EU-valet

Partierna gör sig redo för att kandidera i EU-valet. Nu har Moderaterna presenterat sitt valmanifest för EU-valet, där man bland annat vill inskränka yttrandefriheten.
Boriana Åberg. Foto: Wikipedia/ Bengt Oberger/ CC BY-SA 4.0 DEED
Boriana Åberg. Foto: Wikipedia/ Bengt Oberger/ CC BY-SA 4.0 DEED

Under måndagen presenterade Moderaterna (M) de vallöften som partiet vill driva i Europaparlamentet efter EU-valet. Det var den moderate EU-parlamentarikern Tomas Tobé och Boriana Åberg, nummer fem på valsedeln, som presenterade löftena.

Det rörde sig om sex löften om hur man ska stärka ”europeiska värderingar”, ge mer pengar till att upplysa om förintelsen, värna rättsstatsprincipen och akademiska friheten, samt stärka minoriteter och bekämpa hatbrott.

Hatpropaganda – ett ”EU-brott”

Pressmeddelandets innehåll skiljer sig dock åt från det dokument som M har publicerat. På punkten om hatbrott i dokumentet står det även att ”hatpropaganda” ska ses som EU-brott1. Båda beskrivs som ”särskilt allvarlig brottslighet”. Vad som räknas som ”hatpropaganda” är inte tydligt, vilket det sällan är.

Ofta brukar ”hatpropaganda” vara en godtycklig stämpel som sätts på information som etablissemanget inte uppskattar. Kritik mot invandring eller HBTQ-lobbyn brukar stämplas som ”hatpropaganda”, även om det inte förekommer något hat mot dessa grupper.

Om sådan information kommer utgöra ett EU-brott kommer det utnyttjas för att driva en hård censur över hela EU.

 1. Vad exakt som menas med ”EU-brott” är inte helt tydligt. Men såsom det beskrivs på Utrikespolitiska Institutet bör det röra sig om brott som anses vara gränsöverskridande och som ska hanteras av Europol, EU:s samarbete inom borttsbekämpning. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Det är så irriterande med ordet förintade…….Judiska folket är inte förintade.

  Det fick 500 döda och skadade på Västbanken erfara i går när judiska ”bosättare ” gick till attack.

  Snart blir det förbjudet att ens undra över hur det kom sig att Rakel undgick gasning för att hon var inlagd på sjukavdelningen…??

  Eller att Ismael missade gasningen för att Dr Mengele var ledig…


  Däremot kan jag tycka att det är helt uppåt väggarna att skicka folk till totalt vidriga läger enbart för att folk är Jehovas Vittnen , Judar , Bögar , Tjuvar , Kommunister , Sjundedagsadventister osv.

  Lägren var så vidriga och vakterna förråade typer –så överdrifter är onödiga.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter