Minst 63 döda i snöstormen i USA

Ännu mer snö föll över Buffalo, New York, på tisdagen efter den västa snöstormen på fyra decennier. Närmare 1,3 meter snö har fallit de senaste dagarna, extremt kraftiga vindar på över 30 sekundmeter och sträng kyla.

På tisdagkvällen bekräftades att 31 människor funnits döda bara i Buffalo på grund av stormen men upp emot 50 döda har påträffats i området från Maine till Washington på USA:s östkust. Olika uppgifter cirkulerar om det totala antalet döda i dagsläget, NBC News uppger siffran 63 över samtliga drabbade områden.

Militärpoliser från nationalgardet har skickats ut för att hantera trafiken och göra vägar framkomliga för räddningsfordon. Många invånare har trotsat det införda körförbudet vilket försvårar deras jobb.

Det ser ut som att det värsta ovädret kan vara över och att temperaturen kommer att stiga över nollstrecket under onsdagen.

Plundrare tog tillfället i akt

Tyvärr har plundrare tagit tillfället i akt och plundrat butiker i Buffalo på varor under ovädret. Buffalos borgmästare Byron Brown kallade plundrarna för ”absolut förkastliga”.

Jag vet inte hur dessa människor kan leva med sig själva, hur de kan se sig själva i spegeln. De är de lägsta av de lägsta, sade Brown.

Skyller på klimatförändringarna

New Yorks guvernör Kathy Hochul varnar att landet bör förvänta sig och vara beredda på mer av den här typen av väder.

Historiska stormar är inte längre historiska för oss, sade hon i måndags. Det har blivit ett sätt att leva i vår delstat och det är ett resultat av klimatförändringarna.

Om guvernören med det menar naturliga väderfenomen eller framkallade låter vi vara osagt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter