Misstänkt drogbutiksägare försvann – eller var han en hallucination?

Den 30-årige mannen hade pekats ut som ansvarig för droghandelsplatsen Flugsvamp 2.0. Tingsrätten friade honom. När hovrätten beslutade om häktning visar han sig vara mystiskt försvunnen utan minsta spår. Nu är frågan: fanns mannen ens, eller fantiserades han ihop av drogpåverkade domstolsledamöter?

Enligt TT har darknet-sajten Flugsvamp liknats vid ett Blocket för droger. Genom att handeln skedde helt över internet och erbjöd brukare av narkotika en väg att slippa ha med det inte-alltid-så-svenska gangsterlivet att göra, ska den utpekade 30-åringen ha tjänat mångmiljonbelopp.

Stockholms tingsrätt slog fast att 30-åringen hade koppling till sajten, men ansåg inte att åklagaren lyckats bevisa att han varit huvudman för den och friade honom därför. Ett stort bakslag för polis och åklagare som krävt 14 års fängelse. Domen överklagades.

I samband med sin egen häktningsförhandling i hovrätten beslutade den utpekade mannen att ”tjacka spikskor och listigt dra iväg”. Han gick upp i rök och är nu internationellt efterlyst.

Bedömare undrar nu om rättsväsendet genom användning av hallucinogena droger missförstått hela situationen och ifall mannen egentligen någonsin har existerat.

– Äh du vet va, han e borta va. Poff ba! Oooh, vilka färger å va konstigt allt ser ut! säger 30-åringens advokat Thomas Bodström, själv en entusiastisk droganvändare, till Frihetsnytt. Eller det tror vi i alla fall att han skulle säga ifall vi lyckats nå honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter