Detta menas med ”Mitt Europa bygger murar”

Sverigedemokraternas slogan inför EU-valet utgörs av ”Mitt Europa bygger Murar”, med det uttalade syftet att bekämpa massinvandringen. Nu förklarar partiets toppnamn inför EU-valet tanken med budskapet och varför så många vänder sig till partiet.

Inför EU-valet den 9 juni kör Sverigedemokraterna (SD) med valkampanjen ”Mitt Europa bygger murar”. Detta är en referens till den tidigare statsministern Stefan Löfvéns uttalande ”Mitt Europa bygger inga murar”. I sociala medier, på bland annat X, publicerar partiet olika klipp på invandrare som begår brott, våldför sig på européer eller orsakar kaos, tillsammans med budskapet ”Mitt Europa bygger murar”.

Budskapet är en central del av valkampanjen för partiets toppkandidat i EU-valet, Charlie Weimers. På valaffischerna står det tydligt ”Mitt Europa bygger murar”, tillsammans med hans porträtt.

För att skydda Europa bygger mitt Europa murar, säger Weimers i sin kampanjvideo.

Finns inga fysiska hinder

Nu förklarar Weimers tanken med kampanjen i TV4:s Morgonsoffa. Där tar han upp de stora problem som finns med EU:s gränsskydd. Däribland har endast 13 procent av av EU:s yttre gräns någon form av fysiska gränshinder (murar, barriärer med mera).

Exakt vilka hinder som behövs för att motverka massinvandringen får vara upp till varje medlemsstat, säger han.

– Det får vara upp till varje medlemsstat att avgöra exakt vad man gör i vissa sammanhang. Det kan handla om en riktig mur, som Grekland har påbörjat. […] I Medelhavet går det naturligtvis inte att bygga murar mitt i havet, utan där får man titta på hur vi kan lösa så att de båtar som kommer kan återvändas, hur vi kan få människor att söka asyl utanför Europa, istället för innanför Europa, säger Weimers.

Kommer de leva upp till löftet?

SD har återkommande fått kritik för att man levererat löftena om att motverka massinvandringen. Bland annat har Frihetsnytts reporter Tor-Björn Richthoff Änglasjö påpekat att SD hotade med att fälla regeringen om den kontroversiella migrantpakten gick igenom i EU. Enligt denna kommer det bli lättare för EU att tvinga länder att ta emot migranter, även om pakten ger sken av att begränsa massinvandringen.

Trots detta fällde inte SD regeringen när pakten gick igenom. Partiet har därför ögonen på sig och lever man inte upp till löftena om att motverka massinvandringen, bedöms det kunna slå hårt mot partiets trovärdighet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. STÖRRE FEST I NYKÖPING BELÄGS MED TILLTRÄDESFÖRBUD ..fick jag upp på FaceB.

    2 grupper demonstrerar mot varandra. Polis vägrar uppge vad det handlar om. !! Om det finns tillstånd ” skall man kolla upp”
    Ingen tidning som jag fick upp när jag googlade berättar vad det är för grupper…🙊 Alltså är det inte nationella och våldsvänstern för då hade det trummats ut neonazi -hatgrupp osv…..och sedan ”Nyköpinsbor satte ner foten ”

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter