Mitt i poliskaoset – nu vill man bränna koranen

Inför Eurovision Song Contest har det kommit terrorhot och löfte om demonstrationer. Polisen har fullt upp och för att klara av uppgiften har man tagit in poliser från grannländerna. Nu kommer nästa stora utmaning – någon vill bränna en koran.

I maj ska Eurovision Song Contest äga rum i Malmö. Inför den stora musiktävlingen har polisen fått mycket att göra och ett enormt ansvar vilar på deras axlar. Malmö är redan en stad med väldiga problem med bland annat invandrare och kriminalitet.

Att staden nu kommer fyllas med hundratals artister och tusentals musikälskare gör inte saken lättare. Terrorgruppen IS har dessutom uttalat terrorhot mot evenemanget. Utöver allt detta har aktivister planerat att hålla demonstrationer, mot bland annat Israels krig i Gaza.

Planen: Bränna en koran

Polisen i region syd har mottagit en ansökan om en allmän sammankomst. Personerna bakom ansökan vill bränna en koran på Gustav Adolfs torg den 3 maj, dagen innan Eurovision börjar.

– Vi måste ta höjd för att det kan bli oroligt, säger Per Engström, nationell kommenderingschef vid Polisen, till SVT.

Polisinsatsen kring Eurovision beskrivs som en av de största någonsin i Polisregion syd. En koranbränning gör planeringen än mer avancerad. Polisen meddelar att man antagit ansökan men ännu inte fattat något beslut i frågan.

– Vi måste fundera på vilka konsekvenser det kan få, säger Engström.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter