Moderaterna står på sig: ”Fler som haft trollfabriker”

På Lidingö försöker oppositionen underminera Sverigedemokraterna och kräver att styret ska ta ställning mot partiet efter TV4:s ”avslöjande” om trollfabriker. Moderaterna står dock på sig, och anklagar Socialdemokraterna för att själv driva trollfabriker.

Den 17 juni ska en debatt äga rum i Lidingös kommunfullmäktige. Oppositionen, som består av S, C, L, KD, V och MP, skriver i en interpellation att samarbetet som Moderaterna, Lidingöpartiet och Sverigedemokraterna har är ”besvärande”.

Oppositionsrådet Daniel Larsson (S) säger till tidningen Mitt i att både Moderaterna och Lidingöpartier måste ta avstånd från Sverigedemokraterna efter TV4:s ”avslöjande” om påstådda trollfabriker:

–  M och LP borde klart och tydligt deklarera att de tar avstånd från den typen av verksamhet SD ägnat sig åt via Riks och partiets kommunikationsavdelning. De borde även reflektera över sitt samarbete med SD när de vet att det här pågår.

Pekar på Socialdemokraterna

Moderaterna står dock på sig, och kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) säger följande till Mitt i:

–  Vad jag förstår är det flera partier som har haft trollfabriker. Både S och SD har lyfts i medierna på sistone.

Källenfors syftar bland annat på att det framkommit att Socialdemokraterna som parti drivit Facebook-sidor anonymt där de friskt gjort narr av sina politiska motståndare, något som Frihetsnytt rapporterat om.

Källenfors – som flera gånger medverkat i SD-knutna kanalen Riks – säger även att samarbetet med Sverigedemokraterna ”självklart inte” påverkas av TV4:s ”avslöjande”. Han passar även på att säga att samarbetet med Socialdemokraterna inte heller påverkas, trots att Mitt i:s reporter inte ställt frågan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter