Regeringens tvärvändning – kan försämra Sveriges ekonomi?

Regeringen vill behålla skatten för banker som man tidigare kritiserat för att vara dålig för svensk ekonomi.
Den nya regeringen ledd av Ulf Kristerssons Moderaterna säger nu att man vill behålla bankskatten – en skatt man tyckte var dålig när den dåvarande socialdemokratiska regeringen presenterade skatten för tre år sedan.

Skatten kommer enligt experter göra det mycket dyrare för företag och vanliga människor att ta ut lån från bankerna, vilket kommer att påverka Sveriges ekonomi negativt. Skatten kommer att göra det svårare för Sverige att återhämta sig från de senaste årens olika kriser, som den så kallade Covid-pandemin samt elkrisen och inflationen som nu råder.

Hård kritik mot finansministern

Hård kritik riktas mot Moderaterna och framförallt finansminster Elisabeth Svantesson som har kritiserat skatten allra hårdast men som nu tycks har ändrat sig då hennes regering nu får tillgång till mer pengar. Många experter menar att hon är en hycklare.

– Det är en skatt som är på plats, vi är det enda partiet som har varit emot den. Och i det här läget så låter vi den finnas kvar, säger Elisabeth Svantesson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter