Mörkläggning i Kil när kommunen vill spara pengar på gatubelysning

Med hänvisning till att man vill minska energiförbrukningen samt de höga elpriserna, låter Kils kommun släcka en tredjedel av gatubelysningen.

Medan årstiderna går mot ljusare tider, går Kils kommun i Värmland mot mörkare tider. Efter årsskiftet kommer kommunen att få ett rörligt elavtal, vilket med all säkerhet kommer att resultera i högre elkostnader.

Av den anledning kommer ungefär 30 procent av gatubelysningen att släckas ned, rapporter SVT. Anledningen är dels för att undvika höga elkostnader, men också för att den minskade energiförbrukningen minskar belastningen på elnätet och kan på så sätt bidra till minskade elkostnader, enligt kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande, Anders Johansson.

Det återstår att se om brottsligheten kommer att skjuta i höjden, då gatubelysning ofta lyfts fram som en garant för trygghet, enligt bland annat Boverket.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter