Möte om att begränsa illegal invandring en bluff

Ledare från flera länder möttes i Rom för att diskutera hur den illegala invandringen till Europa ska motverkas. Frihetsnytt kan peka ut att de presenterade lösningarna bara är en bluff.

Under söndagen hölls ett stort möte i Rom, där ledarna för 20 länder från Europa, Mellanöstern och Afrika samt EU närvarade. Mötet handlade om hur man skulle hantera den omfattande illegala invandringen till Europa, som sker över Medelhavet, rapporterar France24.

De lösningar som presenterades var: länderna i Nordafrika, framförallt Libyen och Tunisien, ska hindra migranternas avgångar från deras stränder mot Europa; den nya alliansen ska finansiera uppbyggnad i Afrika för att inte folk ska anses ha anledning att vilja lämna sina länder och bege sig till Europa.

”Makten har tvingats av motståndet”

Att det skulle röra sig om någon genuin vilja att stoppa eller ens i någon betydande skala stoppa invandringen till Europa, bedöms vara väldigt osannolikt.

Frihetsnytt chefredaktör Victor Eriksson ger svaret på detta.

Giorgia Meloni. Foto: Wikipedia/ Presidenza della Repubblica
Giorgia Meloni. Foto: Wikipedia/ Presidenza della Repubblica

Det här är ett desperat försök från makten att ge sken av att man börjar ta tag i problemen med invandringen. Men trots allt prat om stängda gränser och hårdare kontroller så fortsätter invandringen bara att öka. Men detta är ändå positivt, eftersom det trots allt är det genuina folkliga motståndet som har tvingat dem att ta över problemet, efter att ha orsakat det och motarbetat de som uppmärksammat det. Men ju mer vi trycker på och ju tydligare det blir att de inte alls löser något, desto mer öppnar det för att den sanna oppositionen ska kunna förändra.

Italiens ”nationalistiska” premiärminister Giorgia Meloni sade själv i samband med mötet att de vill motverka den illegala invandringen till Italien, men att hon inte motsätter sig laglig invandring till Italien och Europa och till och med uttalade att ”Europa behöver invandring”, rapporterar Reuters.

Jag är ytterst besviken på Meloni, då jag har haft stora förhoppningar på henne och det har framkommit i flera artiklar som jag har skrivit om henne. Jag vill ändå tro att hon hade en genuin vilja att förändra när hon valdes i höstas, men det här allvarliga uttalandet visar att hon har korrumperats av EU-ledningen, kommenterar Eriksson uttalandet.

Sådana uttalanden och det faktum att EU-kommissionens invandringsivrande ordförande, Ursula von der Leyen, som har varit drivande i att utöva påtryckningar mot nationalkonservativa länder att öppna sin gränser för invandring, talar för att detta inte kommer att innebära någon ny riktning i förhållandet till mångkulturen.

Mutar länder

Betydelsen av att fortsätta skjuta till stora summor pengar till Afrika kan diskuteras. Dels har Europa redan genom åren öst in åtskilliga miljarder för att bygga upp Afrika utan att något konkret har uppnåtts och det har inte presenterats vad de nya pengarna är tänkta att åstadkomma.

Under den gångna helgen har Frihetsnytt skrivit om den omfattande biståndsindustrin, där det handlar om att skapa välavlönade jobb för cheferna, medan en väldigt liten del av pengarna faktiskt används till det som de ska gå till.

Frihetsnytt kunde även avslöja hur biståndet till Irak skulle ha avslutats för flera år sedan, efter att irakierna själva sagt att det inte behövdes. Ändå har nästan tre miljarder svenska skattekronor fortsatt att pumpas.

Det här är bara en trojansk häst för att kunna infiltrera de utsatta länderna ytterligare, att använda biståndet för att kunna styra den inhemska politiken, samt finansiera höga löner för cheferna. Det som måste göras är en ny biståndspolitik som handlar om att folket mottagarländerna lär sig att hjälpa sig själva och där vi ska kräva redovisbara resultat för pengarna. Men det verkar inte vara tanken i det här fallet, säger Eriksson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Just det .
  Tro inget av vad politikeradeln kacklar om.
  Och visst är Meloni i Italien en besvikelse.
  Jag trodde att Berlusconi skulle göra några rediga utrensningar i den Italienska byråkratin …men icke. !!
  Ni kanske inte visste att Italienska advokatfirmor , mäklare m.fl. har en person anställd enbart för att gå runt med papper och få olika stämplar . På alla ställen är det givetvis timmar av köande för att få stämpeln.
  Helt sinnessjukt.
  Men ingen gör något åt det.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter