Motstånd mot massövervakning växer

I EU-parlamentet växer motståndet mot massövervakning och flera grupper vill se ett förbud mot AI-teknologi och ansiktsigenkännande kameror. 

Ett finns ett ökande stöd bland EU:s politiker till att motverka massövervakning och förbjuda användandet av AI-kameror för identifiering av människor. Ett inrättande av sådan teknik, som bland annat är starkt implementerad i Kina, skulle kraftigt inskränka människors medborgerliga fri- och rättigheter och förstärka finanselitens arbete mot ett kontrollsamhälle. 

Även liberaler kan göra nytta

Liberala och vänsterinriktade grupper inom EU är de som är mest angelägna om att införa restriktioner och förbud mot användandet och utvecklandet av övervakningsteknologi. Bedömare menar att de ledande liberalernas avsikt med detta förbud är att skapa en situation liknande vapenlagarna, det vill säga att de själva och deras regeringar kommer att använda tekniken oavsett och att förbudet bara kommer att gälla oppositionen. Likväl är det till stor nytta att myndigheternas ofog uppmärksammas.

Växande motstånd

Motståndet växer mot globalisternas massövervakningsagenda och upp emot 50 kampanjgrupper har kämpat för att övertyga EU:s lagstiftare att stå upp för människors rätt till privatliv och rörelsefrihet. Detta kommer säkerligen möta hårt motstånd då det samtidigt är flera länder inom EU, däribland Frankrike, som mer än gärna vill se utökade befogenhete för att kontrollera framförallt potentiella terrorister.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter