MSB:s konsertvarning: ”Var uppmärksam på din omgivning”

Efter den senaste tidens händelser och den hotbild som finns mot Sverige är de svenska myndigheterna rädda för attentat. Nu går man ut och varnar svenskarna att ha koll när man är ute bland stora folksamlingar.

Det var i somras som Säkerhetspolisen (Säpo) valde att höja den svenska terrorhotsnivån, från tre till fyra på en femgradig skala. Med den senaste tidens tillslag mot islamister i Sverige och terrorattentatet i Moskva den 22 mars, finns en oro bland svenska myndigheter för att ett attentat kan äga rum i Sverige.

Därför har Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) gått ut med en uppmaning till svenskarna att hålla koll på sin omgivning, rapporterar TT (genom Svenska Dagbladet).

”Vill inte vara foliehattar”

Flera större evenemang kommer att hållas den närmaste tiden, däribland Melodifestivalen i Malmö och Taylor Swifts konserter den 17, 18 och 19 maj. För att undvika risken för att det sker ett attentat, uppmanar MSB:s säkerhetsexpert Petter Säterhed folk att vara uppmärksamma på sin omgivning.

– Vi vill inte sticka ut, göra oss till åtlöje eller vara foliehattar, men om man ser något som verkar misstänkt eller avvikande ska man göra något, säger han till TT.

Det man kan göra är att göra andra uppmärksamma på avvikelser som man ser. Ett exempel kan vara om man ser en övergiven väska att ställa frågan ”Vems väska är det där?”, för att på så vis dra uppmärksamheten till den.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter