Musk bar in handfat på Twitters högkvarter – får media att se rött

Tesla-grundaren marscherade in på Twitters högkvarter – innan köpet gått igenom

Under onsdagen lade Elon Musk upp en video på Twitter, där han inspekterar sina nya domäner – innan köpet av plattformen gått igenom – bärandes på ett handfat. Tilltaget får etablissemanget att gå i taket, men anhängare av det fria ordet jublar.

Elon Musk verkar få en otrolig drivkraft av att reta upp sina motståndare. Turerna kring att köpa upp den censurivriga sociala medie-plattformen Twitter har varit många, där han till och från antytt att han ska dra sig ur köpet, bara för att sen dyka upp igen och lova att säga upp 75 % av de anställda, som domineras av politiska aktivister.

Nu sparkar han återigen på det mediala getingboet genom att lägga upp en video där han, bärandes på ett handfat, går in på Twitters högkvarter, med texten ”let it sink in” (sv. ”Låt det sjunka in”. ”Sink” betyder även ”handfat” och ska av allt att döma tjäna som en ordvits för att betona innebörden). Det innebär att köpet är på väg att gå igenom och att de som vill begränsa yttrandefriheten bara får acceptera det.

Hus i helvete på etablissemangsredaktioner – jubel hos alla andra

Musks agerande väckte snabbt ont blod hos de som vill att Twitter ska fortsätta agera censurerande grindvakt gentemot åsikter som inte sanktionerats av etablissemanget, rapporter Fox News.

Bland annat anser CNN:s Juliette Kayem att tilltaget var ”fundamentalt grymt” då flera personer (som varit involverade i censur av andras åsikter) plötsligt kommer att ”förlora sitt levebröd”. Reportern Ashton Pittman på Mississippi Free Press nöjde sig med att kalla Musk för ”mänskligt avskräde”.

Samtidigt råder segerstämning hos många konservativa och frihetliga opinionsbildare. Komikerparet The Hodge Twins skrev att Musk är på väg att ”göra Twitter stort igen”.

Journalisten Glenn Greenwald, känd för att ha intervjuat Edward Snowden och publicerat informationen om USA:s omfattande övervakningsprogram, skriver på Twitter att han gärna skulle betala enorma summor för att få ta del av de Twitter-anställdas interna hysteriska reaktioner.

Till försvar för civilisationen

Musk såg till att avrunda dagen med ytterligare en provokation mot det redan upprörda etablissemanget. Han ändrade sin titel till ”Chief Twit” och skrev glatt att han ”träffat massor med coola personer på Twitter idag.”

Under torsdagen publicerade han ett inlägg riktat till annonsörer på Twitter, där han betonar värdet av ett gemensamt ”digitalt torg” där åsikter får mötas på lika villkor, annars finns risken att sociala medier enbart kommer att reduceras till ekokammare för yttervänstern och ytterhögern.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter