Musk delar Twitter-intäkter med användare

Från att ha varit en plattform som förtryckte sina användare, har Elon Musk gjort Twitter till en plattform där olika åsikter tillåts komma till tals. Nu meddelar han även att intäkterna från annonser ska delas med användarna.

Miljardären och yttrandefrihetsvännen Elon Musk har de senaste månaderna gjort en stor insats för yttrandefriheten efter sitt köp av den sociala medie-plattformen Twitter. Frihetsnytt har skrivit om hur Musk på kort tid åtgärdade den politiska censuren som tystat oliktänkande, oftast användare med nationalistiska och konservativa åsikter.

Han har även orsakat en omfattande debatt om censur, efter att han i stor skala publicerat de så kallade ”Twitter-filerna”, som redogör för hur både myndigheter och läkemedelsföretag drivit igenom censur på plattformen.

Nu har Musk ytterligare en gåva till Twitters användare, annonsintäkter ska delas med dem, meddelar han i ett inlägg. Om en person publicerar ett inlägg och det generar svar, kommer det att finnas annonser inbakade i konversationen. Intäkter från de annonser som visas i svarsflödet ska därefter delas med författaren av ursprungsinlägget.

Förutsättningen är att användaren har ett betalkonto och vara en betalande användare, men det framgår inte hur mycket av intäkterna som går till användaren. Det är dock ett sätt att visa uppskattning för de personer som använder plattformen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter