Musk driver med sina desperata motståndare

Etablissemanget vill underminera och utreda Musk – blir trollade

Vänsterradikala etablissemangspolitiker försöker underminera vad som förväntas av Twitters personal, samtidigt som demokratiska senatorer kräver att myndigheterna ska utreda hans förvaltning av Twitter. Men Elon Musk ger motståndarna svar på tal och viker sig inte trots attacker från olika håll.

Internet fortsätter att utgöra en storm i ett vattenglas när demokratiska politiker och mainstream-journalister klagar över att Elon Musk förväntar sig en god arbetsmoral från sina anställda. Tidigare i veckan offentliggjordes ett utskick där Musk bad sina medarbetare att antingen börja jobba hårdare eller lämna företaget.

Kravet togs inte emot väl bland de politiska aktivisterna på Twitter som tog tillfället i akt att offentligt kritisera hur han styr företaget, ivrigt påhejade av politiker och media, rapporterar Fox News.

Men Musk låter inte tigande sina motståndare försöka underminera honom, utan går till motattack.

Använder humor som moteld

En av de som motsätter sig att Musk försöker utveckla Twitter mot mer yttrandefrihet är den demokratiska kongressledamoten Alexandra Ocasio-Cortez, ökänd för att utgöra Demokraternas vänsterradikala falang.

I ett inlägg på just Twitter skriver hon om den tacksamhet hon känner inför alla som varit med och byggt plattformen till vad den är och att miljontals människor uppskattar det. På det inlägget svarar Musk, med hänvisning till det jobb han lagt ned, med ett enkelt ”You’re welcome” (sv. ”Varsågod”).

Detta uppmuntrade andra kritiker av Ocasio-Cortez att spinna vidare och snart kom hennes Twitter att domineras av inlägg som gottade sig åt att etablissemangets kontroll över sociala medier håller på att falla.

Han får även ett enormt stöd runtom på mikrobloggen och han använder sympatiska kommentarer för att slå tillbaka mot de som försöker sänka Twitter. En av dem är den brittiske journalisten Piers Morgan, som ber alla som pratar om ”Twitters död” att sluta använda just den dödförklarade plattformen. Musk lägger extra tyngd bakom inlägget med ett ”Seriously” (sv. ”allvarligt”).

Samtidigt som motståndarna lägger stor energi på att attackera Twitter kunde Musk konstatera att de nått en toppnotering i användandet av plattformen. De som hävdade att Twitter skulle dö i och med ägarbytet visade sig vara helt fel ute och Musk drog sig inte för att gnugga det i ansiktet på dem med orden ”Let it sink in” (sv. ”Låt det sjunka in”), en hänvisning till ett tidigare agerande som retat upp motståndarna.

Senatorer försöker använda myndighet mot Musk

Samtidigt som etablissemanget attackerar Musk i det offentliga, försöker även sju demokratiska senatorer att juridiskt underminera honom. I ett brev till FTC (Federal Trade Commission) försöker senatorerna, däribland Elizabeth Warren och Richard Blumenthal, få myndigheten att utreda hur säkerhets- och integritetsarbetet bedrivs, nu när flera chefer fått gå, rapporterar Fox News.

Men inte heller här står Musk svarslös utan går till motattack på samma sätt som han hanterar kritiken mot personalpolitiken: Med humor och ett leende på läpparna.

Att politikerna trycker på FTC att prioritera Twitter på grund av personalomställningar istället för att undersöka kryptobörsen FTX, som nyligen gick i konkurs och innebar miljardförluster för sina investerare, kommenterar han genom illustrera det med en skämtsam meme.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter