Musk: Förtroendet för staten kan försvinna på grund av Trumpåtalet

Världens rikaste man och tillika ägaren av den numera yttrandefrihetsförespråkande plattformen Twitter, Elon Musk, skriver att den amerikanska allmänhetens förtroende för rättssystemet kan gå förlorad på grund av åtalet mot den tidigare presidenten och nuvarande presidentkandidaten Donald Trump. Han menar att det finns ett betydligt större intresse av att driva åtal mot Trump än ”andra politiker”, men utelämnar exempel på vilka dessa skulle kunna vara. Frihetsnytts läsare är dock välbekanta med det faktum att nuvarande president Joe Biden själv förvarar lådvis med hemligstämplade dokument i sitt eget garage och på andra platser utanför ämbetsbyggnaderna.

Superentreprenören Elon Musk, som tidigare uppgett att han är supporter av kandidaten Ron DeSantis, kommenterar torsdagens tillkännagivande av åtalet mot den tidigare presidenten Donald Trump med:

”Det verkar finnas ett mycket större intresse för att förfölja Trump jämfört med andra personer inom politiken. Mycket viktigt att rättsväsendet motbevisar vad som verkar vara en differentierad tillämpning, annars kommer de att förlora allmänhetens förtroende.”

Olika måttstockar

Donald Trump själv skrev på sin plattform Truth Social att Biden förvarar lådvis med dokument där de inte ska vara. Man får då ha i åtanke att en man så påpassad för allt han säger, skriver och gör som Trump, inte gärna så här inför valet nästa år, vill påkommas med att fara med osanning. Den retoriska frågan är bara varför Biden kommer undan med sina lådor med hemligstämplade dokument…?

”Den korrupta Bidenadministrationen har informerat mina advokater om att jag har åtalats, till synes över lådbluffen, även om Joe Biden har 1850 lådor vid University of Delaware, ytterligare lådor i Chinatown, D.C., med ännu fler lådor vid University of Pennsylvania, och dokument utspridda över hela sitt garage där han parkerar sin Corvette, och som bara är ”säkrad” av en garageport som är papperstunn och öppen stor del av tiden”

Trump kommenterade till Fox News Digital att han är ett mål för ”den mest korrupta administrationen i historien”.

Kommer smutsmetoderna bita dem i svansen?

Rachel Maddow. Foto: Wikipedia/MSNBC

Stödet för Donald Trump och rättvisan är dock enormt och det kan sannolikt få även vissa demokratiska väljare att ifrågasätta vad Bidenadministrationen egentligen håller på med. Till och med liberala journalister som MSNBC-värden Rachel Maddow frågade om Trump skulle kunde söka en politisk lösning på sitt åtal genom att berätta för justitiedepartementet att han kommer hoppa av presidentvalet 2024.

Frågan är om Demokraterna nu på riktigt har bitit sig själva i svansen genom att så öppet visa att det är olika regler som gäller för deras sittande president och administration och för deras motståndarsida. Hur effektivt det än är med politisk smutskastning, propaganda och korruption, så kan det visa sig att folkdomstolen många gånger står för en annan typ av rättvisa än den från etablissemanget.

Den amerikanske advokaten, författaren och radiopersonligheten Mark Levin skräder inte orden i detta klipp om händelsen exempelvis.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter