Musk kommer att fortsätta fiansiera internet i Ukraina – utan att gå med vinst

Musk: ”Det behövs goda gärningar”

Elon Musk vänder i frågan om att SpaceX ska finansiera Starlinks i Ukraina. Detta sker efter att han flaggat för att projektet innebär förluster.

Under lördagen meddelade Elon Musk att han kommer att låta sitt företag SpaceX fortsätta finansiera Starlinks internettjänster I Ukraina, vilket sker en dag efter att han flaggat för att det innebär en ekonomisk förlust, rapporterar Reuters.

Den ändrade inställningen förklarar han på Twitter med behovet av goda gärningar och att de kommer fortsätta att finansiera den ukrainska regeringen helt gratis, samtidigt som andra företag får miljarder i skattefinansierat stöd.

När fientliga Twitter-användare anklagar honom för att göra det med skattefinansiering, baserat på att han tidigare bett Pentagon om hjälp med finansiering, svarar han att Twitter-tråden är ”en konspirationsteoretikers våta dröm”.

Tillhandahåller tjänsten gratis, trots grova påhopp

Musks beslut att tillhandahålla tjänsten gratis åt den ukrainska regeringen, framstår som väldigt storsint med tanke på de tidigare påhopp han tagit emot från ukrainska företrädare.

Efter att ha lagt fram sitt förslag för fred mellan Ryssland och Ukraina blev han ombedd att dra åt helvete av Ukrainas avgående Tysklandsambassadör, samtidigt som ukrainsk tv påstod att han var en rysk spion.

Det återstår att se om liknande anklagelser kommer att slängas mot honom när han nu tillhandahåller en dyr tjänst gratis åt Ukraina, i synnerhet då den utgör viktig del för den ukrainska krigsinsatsen mot Ryssland.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter