tisdag, 27 september, 2022

Musk: recessionen kan bli ett ”uppvaknande”

Medan analytiker i hela västvärlden varnar för en kraftig ekonomisk nedgång, säger världens rikaste man Elon Musk att krisen behövs och kan leda till ett ”bryskt uppvaknande”.

Det är i en mycket uppmärksammad tweet från den 27 maj som den excentriske mångmiljardären Elon Musk klargör att han inte ser den annalkande krisen som uteslutande negativ.

Som svar på en tweet med frågan om en recession är på väg, svarar Musk:

”Ja, men det är i själva verket en bra sak. Det har regnat pengar över dårar alltför länge. Vissa konkurser är nödvändiga”, skriver Musk.

”Dessutom har allt det där med att ’stanna hemma på grund av Covid’ lurat folk att tro att man inte behöver arbeta hårt. Bryskt uppvaknande på väg!” fortsätter han.

Musk får även frågan hur länge han tror att en eventuell amerikansk lågkonjunktur skulle hålla i sig svarar Musk:

”Omkring 12 till 18 månader baserat på tidigare erfarenheter. Företag med negativt kassaflöde (dvs värdeförstörare) måste gå under så de slutar förbruka resurser.”

Analytiker har under de senaste veckorna sagt att det finns en stor risk för recession på grund av höga inflationssiffror, bojkottrelaterade bortfall samt kvarstående störningar i distributionskedjorna som orsakades av covidrestriktionerna.

Vad är Recession?
Recession är i nationalekonomiska sammanhang en mild lågkonjunktur. En svårare lågkonjunktur brukar benämnas depression.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:41

Nyhetssändning 19 september

Stora börsfall