Musk stödjer DeSantis som president

Florida-guvernören uppskattar ”afro-amerikanskt” stöd

Elon Musk går ut med att han skulle rösta på DeSantis om denne ställer upp i presidentvalet 2024.

Under fredagen gick entreprenören och Twitter-ägaren Elon Musk ut med att han skulle stödja den frispråkige och populäre guvernören i Florida, Ron DeSantis, om han ställer upp i det amerikanska presidentvalet 2024, rapporterar Reuters.

I ett inlägg på Twitter skrev Musk att han ville se någon ”vettig och mittenpolitisk [eng. ”centrist]” som president och på frågan om han skulle stödja DeSantis var svaret ett klart ”Ja”.

DeSantis noterade uppskattande det uttalade stödet med att han ”välkomnar afro-amerikanskt stöd”, med hänvisning till Musks sydafrikanska bakgrund.

Spås kunna konkurrera med både Biden och Trump

Det är dock inte första gången som DeSantis vunnit Musks stöd. Redan i juni uttalade Musk att han lutade mot att stödja DeSantis som president och att han utan problem skulle kunna konkurrera med Demokraternas Joe Biden om presidentposten.

Samtidigt spås han av bedömare även kunna konkurrera med Donald Trump om posten som Republikanernas presidentkandidat.

Barrikadkämpe mot restriktioner och politiserad forskning

DeSantis, som ännu inte uttalat sig om en kandidatur i valet 2024, åtnjuter en stor popularitet i Florida och bland konservativa över hela USA för sina ställningstaganden mot drakoniska pandemirestriktioner, politisk infiltration på universiteten, antivita uttalanden från etablissemangspolitiker och finanselitens ambitioner.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter