måndag, 26 september, 2022

Mystiska industribränder utreds av Ryssland

Bränsledepåexplosioner och misstänkta industribränder nära Ukrainas gräns under utredning

Under natten till måndagen bröt en stor brand ut vid ett ryskt oljelager i staden Bryansk, som ligger bara 100 kilometer från den ukrainska gränsen. Bilder från sociala medier underblåser nu spekulationer om att branden kan ha varit resultatet av antingen ett ukrainskt missilangrepp, eller kanske hemligt sabotage.

Bryansk-branden är den fjärde branden på kort tid sedan bränderna på Rysslands industri- och infrastrukturplatser i Tver, Korolyov och Kineshma förra veckan.

På fredagen hade en anläggning som tillhörde Rysslands Central Research and Development Institute of Aerospace Defense Troops i Tver satts i lågor. Minst sju personer rapporterades döda. Några timmar senare bröt en stor brand ut av okänd orsak i Dmitrievsky Chemical Plant.

När det gäller dagens incident har ryska räddningsmyndigheter sedan dess sagt att orsaken till branden är under utredning och att det inte fanns några skadade i händelsen. I en kommentar till bilderna av branden i Bryansk, skriver The New York Post: ”Två bränder som utbryter i samma anläggning men på olika platser i komplexet tyder verkligen på någon form av sabotage eller direkt attack.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

EU: Allt fler vill slopa sanktionerna

Nya sanktioner mot Ryssland