Nästa L-utspel: skicka soldater till Ukraina

Inför sommarens EU-val försöker Liberalerna väcka uppmärksamhet och hoppas kunna locka röster genom olika utspel. Det senaste utspelet handlar om att skicka svenska marktrupper till Ukraina. Frågan är dock om de svenska väljarna lockas av sådana globalistiska planer.

Det ser mörkt ut för Liberalerna (L) inför EU-valet den 9 juni. Enligt flera opinionsmätningar får partiet runt 3,7 procent, vilket inte är tillräckligt för att komma in i Europaparlamentet.

Vad detta beror på verkar det finnas olika uppfattningar om. Många svenskar verkar inte tilltalas av Liberalernas globalistiska politik. Partiets egen förklaring verkar vara att de inte syns och hörs tillräckligt mycket.

Den senaste tiden har partiets företrädare gjort flera utspel. Partiledaren Johan Pehrson höll under fredagen en pressträff där han förespråkade ett förbud mot anonyma partikonton. Både förslaget och pressträffen dömdes ut som meningslösa och sågs som ett sätt att synas och höras.

Johan Pehrson under pressträffen om anonyma partikonton. Skärmavbild: SVT
Johan Pehrson under pressträffen om anonyma partikonton. Skärmavbild: SVT

Under måndagen rapporterade Frihetsnytt om toppkandidaten till EU-valet, Karin Karlsbro, som vill att politikerna ska strunta i folkviljan om euron. 2003 röstade svenskarna med stark majoritet nej till att byta valuta och opinionen har inte ändrats sedan dess. Trots detta vill Karlsbro att politikerna ändå ska gå över huvudet på folket och införa euron.

”Skicka svenskar soldater till Ukraina”

Simona Mohamsson. Foto: Wikipedia/ Rappos/ CC BY-SA 4.0 DEED
Simona Mohamsson. Foto: Wikipedia/ Rappos/ CC BY-SA 4.0 DEED

Utöver sitt engagemang för mer makt åt EU och Nato, har L tagit stark ställning för ett omfattande och villkorslöst stöd till Ukraina.

Nu vill Simona Mohamsson, som är tredjenamn på valsedeln för partiet, att man ska skicka marktrupper till Ukraina. I en intervju med Svenska Dagbladet (SvD) berättar hon om sina visioner.

– Det måste också finnas partier som är beredda att göra allt. Det innebär att EU också kan behöva skicka ”boots on the ground”, att gå ”all in”, säger hon.

De trupper som skickas till Ukraina ska dock inte placeras vid fronten. Istället ska de stationeras i västra Ukraina som ”avskräckning”. Om svenskarna blir indragna i strider skulle det vara på grund av att ”ryssen provocerar”.

Kontroversiellt förslag

Att skicka trupper till Ukraina är en fråga som splittrar krigsalliansen Nato. Frankrikes president Emmanuel Macron vill skicka dit trupper, medan den nationalkonservativa regeringen i Ungern tydligt markerar mot sådana planer.

Inte heller bland svenskarna verkar det finnas ett större engagemang för att skickas iväg till andra länders konflikter. När det planeras för en svensk bataljon som ska ingå i Natostyrkorna i Lettland, är det oklart hur många ungdomar som kan tänkas vilja skickas dit.

Om Mohamsson tror att löftena om en svensk krigsinsats i Ukraina kommer att locka röster, talar mycket för att hon kommer bli besviken.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Johan kan ta med sig liberalerna och resa till Ukraina .
    I och med Sovjetunionens upplösning blev U ett självständigt land…man borde uppskatta att det gick så smidigt och vinnlägga sig om goda förbindelser med sin stora granne. Man hade kunnat ha en öppen arbetsmarknad mellan länderna – tullfrihet , samordna pensioner —kort och gott vara en god och pålitlig granne.
    Det är helt enkelt osmart och dumt att försöka kasta sig i armarna på Nato och EU .
    F.ö. tror jag inte U ens begriper att EU är en byråkratisk koloss.
    och Nato…tja…Irak , Afghanistan , Libyen , är avskräckande exempel..

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter