Nästan 12.000 blev utan ström i Norrköping

Uppemot 12 000 hushåll var utan ström i Norrköping under måndagsmorgonen. Nu meddelar elbolaget att de flesta hushåll fått tillbaka strömmen men att det fortsatt kan vara problem under dagen.

Det var klockan 05:22 som elbolaget Eon registrerade ett omfattande strömavbrott i Norrköping. Till en början ska 11 800 hushåll varit utan ström men redan efter någon timme ska de flesta ha fått tillbaka strömmen. Vid 07:00 hade alla utom cirka 300 hushåll fått tillbaka sin ström.

Varför strömavbrottet uppkom har Eon inget svar på. Elbolaget meddelar att strömmen kan fortsätta att komma och gå under dagen på grund av att de ska göra omkopplingar för att identifiera felet.

Vad ska du göra vid strömavbrott?

Strömavbrott har varit något som de flesta hushåll fått varningar om under det senaste året. Orsaken till att samhället inte kan garantera en stabil strömtillförsel är åratal av politisk misskötsel av energipolitiken men även att flera kärnreaktorer har fått stänga ner.

Det viktiga är att hushållen är förberedda vid ett strömavbrott som kan vara i några timmar men i värsta fall i flera dygn. För att förberedda dig kan du läsa Frihetsnytt serie i krishantering nedan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Maxtemperatur på kontor slopas

SD vill bygga nytt kärnkraftsbolag

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter