Natalie Jonsson: Trots åsiktsskillnader stå upp för yttrandefrihet!

Vi fick träffa en av förgrundsfigurerna bakom Frihetsrörelsen – Natalie Jonsson, för ett samtal om vem hon är och varför hon gör det hon gör. Detta är ett utdrag ur intervjun.

Natalie är 24 år, uppvuxen i Stockholm och har studerat ekonomi. Hon har tidigare agerat som ”influencer” inom mode på sin egna plattform på Instagram. Sedan ett par år tillbaka har hon lämnat modevärlden och riktar nu allt sitt fokus på frihetsfrågorna.

Hur fick du upp intresset för stora samhällsfrågor som frihetsfrågorna exempelvis?

Jag har alltid varit en sån som ställt de djupare frågorna. Vad är livet egentligen? Ska vi bara jobba, äta, sova? Och därför har jag blivit väldigt missförstådd i hela mitt liv.

När covidpandemin började tidigt år 2020 förstod jag ganska snabbt att saker inte stämde, så jag började pussla ihop saker och tills slut kom jag in på agendan – alltså vad som håller på att hända i samhället. Det finns en högre makt som utnyttjar folks naivitet och förtroende och även använder skrämsel för att leda människor in på en väg som inte gynnar dem.

Då fick jag svaret på många av de djupare frågorna. Jag visste att nu är jag hemma. Dessutom kände jag att om inte jag höjer min röst nu, vem gör det då? Från modeinfluencer tvärvände jag alltså och blev frihetsaktivist.

Jag har alltid varit den som
känner mig lite malplacerad

Natalie Jonsson
Hur blev du bemött när du svängde om och engagerade dig i frihetsfrågorna?

Ja var ska man börja? Jag började tidigt, stod i fronten och fick ta många smällar. Många vänner föll bort men jag är tacksam för det idag, för de vännerna var inte menade för mig. Den vänskapen var inte äkta och den höll mig tillbaka.

Vad anser du är den viktigaste frågan idag och varför?

Det enklaste svaret är frihet för där ingår allt. Vi föds fria, vi är fria i grunden och det är detta som makthavarna vill få oss att glömma bort.

Är det svårt att få de unga människorna idag att förstå vikten av att engagera sig?

Både ja och nej. Det är lätt att välja bekvämlighet och ett önsketänkande att ”det här kommer gå över”. Vi hoppas vi ska bli räddade och att någon annan ska lösa problemen. Så bekvämlighet lockar, speciellt nu när många tror att det är över. Många som engagerade sig i början har försvunnit nu och det är tråkigt att se. Men när de är redo tror jag att de kommer tillbaka.
Visst ska vi leva livet och ha skoj men vi måste också engagera oss och hitta vår egen uppgift.

Vad har du för bild av varför världen idag ser ut som den gör?

Till stor del beror det på att de som ligger bakom systemet har skapat det för att göra allt färre människor allt rikare på allt fler människors bekostnad.

Det ekonomiska systemet är upplagt för att kollapsa, det ser vi ju nu med skuldmättnaden och stagflationen. Det är mörka krafter som ligger bakom detta i kombination med att människan tyvärr ofta väljer ignorans, för information och kunskap finns väldigt lättillgängligt idag.

Journalister gör inte heller sitt jobb, de ifrågasätter inte staten. Det är upplagt för en åsiktskorridor där alla ska tycka lika och gör man inte det blir man inte accepterad. Det är också medias uppgift att skrämma människor.

Kliv ur ramen för att se hela bilden

Natalie Jonsson
Du håller webinarier ibland om den ekonomiska krisen, förberedelser och kryptovalutor. Hur insatt är du i dessa frågor?

När jag började forska kring saker så öppnades en helt ny värld upp. Jag har ju pluggat ekonomi men det finns mycket vi inte lär oss på universiteten. Jag har nu bland annat lärt mig att pengar är lika med skuld. Det är när lån skapas som pengar skapas och med ränta på det innebär det att du alltid kommer att behöva ta fler lån för att kunna betala tillbaka tidigare lån. Så skapas en skuldmättnad när den är över 50 procent som inte går till produktion och tillväxt utan det går till att betala tidigare skulder. Och det är där vi är idag.

Vad är det för frågor som du tycker enar de allra flesta människor?

Jag tror att det är mångfald, yttrandefrihet och rätten till den fria viljan. För folket är det den fria viljan, skulle jag säga. För oss som ser vad som pågår så tror jag att det är frihet och sanning. Sanningen gör oss fria.

Vad har du för drömmar och mål i livet?

Jag är här för att skapa det nya. Jag har börjat som en ”Glitch in the Matrix” som försöker skaka om människors sinnen, expandera medvetandet och bryta kedjorna inom dem genom att visa på mörkret och det man kanske inte vill höra, men som är viktigt för att spräcka bubblan vi lever i.

Trots åsiktsskillnader så kan vi enas om att vi står upp för yttrandefrihet

Natalie Jonsson
Du har en viktig roll på Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti i Stockholm. Du och din pojkvän Max Winter, ska moderera panelerna på scen 2 med temat ”Skapandet av verklig mångfald”. Varför är det viktigt att vara med där?

Jag har själv väldigt ofta blivit censurerad i frihetskampen. Man försöker få en att sluta prata och att följa strömmen. Snacket om vad man bör tycka och åsiktkorridoren – vi behöver bryta igenom det. Vi behöver stå upp för yttrandefriheten oavsett hur mycket media än försöker sätta dit oss. De försöker sätta alla former av etiketter på oss och därför måste vi vara ännu modigare nu och våga stå upp för yttrandefriheten och delta. Besökarna får tillfälle att uppleva äkta yttrandefrihet på plats och träffa människor med olika åsikter och bakgrund. Och att trots åsiktsskillnader så kan vi enas om att vi står upp för yttrandefrihet.Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter