Nätdebattörer får skulden för bankkollaps

Det snabba sammanbrottet för techföretagens bank, Silicon Valley Bank, skylls nu i alla fall till en del på obekväma nätdebattörer. Bloomberg, nästan störst i finansinformationsbranschen, och en amerikansk senator ser problem med fri debatt.

Bloomberg leder jakten

Bloomberg riktar en bred anklagelse mot ”konspirationsteoretiker” bland nätdebattörer i samband med de ödesdigra dagar för Silicon Valley Bank (SVB) då insättarna började ta ut sina pengar. Alethea, ett företag som vill bekämpa desinformation på nätet, pekar ut en händelsekedja där nyheter och spekulation om SVB gick från små bloggar till Twitter och Reddit och sedan till sajter med propaganda som huvudmål.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hur en senator från Arizona, Mark Kelly, ställt en rak fråga i ett konferenssamtal med bland annat senatspresidenten Chuck Schumer, om huruvida det går att stänga eller censurera sociala media om deras innehåll riskerar att leda till bankrusningar som den mot SVB.

Andra tunga aktörer betyder mer

Ett konstaterande i Bloombergs egen artikel är att tunga aktörer som Peter Thiels Founders Fund, Coatue Management och Union Square Ventures and Founder Collective gick ut på Twitter och varnade för SVB. Twitter är ett socialt medium och en mikroblogg i sig själv, och dessa personer knutna till dessa tunga finansiella aktörer betyder rimligtvis mer för spararnas bedömning.

Ytterligare bedömare gav också uttryck för åsikten att bankens fall också berodde på att den valde att prioritera miljöinitiativ, sociala alternativ och politiska alternativ snarare än riskhantering, enligt Reclaim The Net.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter